Ако обичаш себе си, ти също трябва да го правиш редовно!

рак на гърдата
Снимка: iStock

Ранното откриване на рака на гърдата може да спаси живот. А годишният профилактичен преглед при специалист трябва да бъде позната за всички дами рутина – това са основните послания, които известни личности, инфлуенсъри и служители на Avon записаха в специално видео в Световния месец срещу рака на гърдата.

Кои са те и какво имат да кажат – можете да видите тук:

Профилактиката на рака на гърдата е тема, която не губи своята актуалност – статистиката за заболеваемостта в България безмилостно напомня за това, като всяка година в регистъра се добавят средно 3800 нови случая. Темата изисква постоянство, но също така и поощряване за изминатия до този момент път в посока по-добра осведоменост. Промяната в начина, по който приемаме темата, е основна линия, която се появява в посланията във видеото – това, че не бива да подхождаме със страх и притеснение, а да бъдем информирани и да правим преглед и самопреглед редовно.

Днес знаем, че проблемът изисква гласност, осъзнаване и взаимност – от цялото общество, всеки ден. Проблемът изисква постоянство, а през всички тези години Avon България възприема работата по него като своя мисия и поставя за своя основна и най-важна цел да осигури осведоменост относно здравето на гърдите и ранните симптоми на рак на гърдата.

Повече информация по темата и всички активности от кампанията ще откриете на Facebook страницата на каузата.

avon рак на гърдата
Снимка: Avon

Avon е компанията, която вече 130 години застава зад красотата, иновациите, оптимизма и преди всичко – в подкрепа на всяка жена. Продуктовата линия на компанията включва добре познатите козметични серии AvonColor, ANEW, Skin-So-Soft, Advance Techniques и други. Avon предлага продуктите си чрез над 6 милиона активни независими Представители, които оперират в около 70 държави по целия свят. Повече за Avon и продуктите може да научите на www.avon.bg, както и на Facebook страницата на компанията.

Благодарение на последователните усилия на Аvon информираността по темата и достъпната ранна  диагностика на рака на гърдата непрестанно нарастват. За 18 години в рамките на кампанията „От любов към живота” са дарени близо 1 500 000 лв., осъществени са над 30 000 безплатни профилактични и диагностични прегледи на жени в цялата страна, закупена е апаратура за превенция на рака на гърдата, сред която мобилен мамограф и ехограф, както и ехографска апаратура за 7 болници в страната. Броят на заболелите у нас е над 46 000, а всяка година регистърът бива допълнен с близо 3800 нови случая. Усилията на кампанията до този момент са насочени предимно в посока профилактика на българката, защото ракът на гърдата е лечим, ако бъде открит навреме.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти