Създадено за dm

Ако мечтаете за Лисабон, елате в dm!

Ако мечтаете за Лисабон, елате в dm!
Снимка: istockphoto

Мечтаете ли за Португалия и особено за столицата Лисабон? Правите ли планове за разточителни разходки из популярните и не толкова популярните местенца в този красив град, намиращ се в непосредствена близост до бреговете на Атлантическия океан?

Португалия е една от дестинациите, до които като че ли стигаме по-трудно – дали защото е по-далече от другите европейски градове или защото страната не ни е толкова позната (което е вероятно свързано и с първото) – каквато и да е причината, Португалия и специално Лисабон е един блян, който много от нас носят в сърцата си.

Градът предлага много на туристите – гледки, исторически места, кулинарни изкушения и възможности за разходки из типичните лисабонски улички. „Площадът на търговията“ например е една от най-впечатляващите и важни забележителности в столицата. Той е построен на мястото, където навремето се е намирал кралският дворец, разрушен от земетресение през 1755 година. Години наред това е било главното морско пристанище на Лисабон и ключово място за търговия. Южната част на площада е открита и предлага изглед към река Тежу, която се влива в Атлантическия океан. На останалите три страни на площада се издигат оцветени в жълто сгради, които простират арките си по дължината на фасадите. След построяването на площада търговските кораби са разтоварвали стоките си директно на него и неслучайно той е бил смятан за „входната врата“ към Лисабон.

Друго фантастично място, което трябва да посетите, ако сте се запътили към Лисабон, е манастирът „Жеронимуш“, намиращ се в квартал Белем. Строежът на манастира е стартирал през 1501 година в близост до мястото, откъдето е започнала първата експедиция на Вашку да Гама. Неговите тленни останки се намират в църквата на манастира, а самият манастир през 1983 година е обявен от ЮНЕСКО за Световно културно наследство заедно с намиращата се наблизо кула Белем.

И ако можем да сравним по някакъв начин козметичните ритуали и туризма, в случая бихме казали, че тези две локации в Лисабон (а и много други) са също толкова задължителни, колкото са и, да речем, поддържането на чистотата на кожата. Веднъж започнали тази рутина, няма как да не се връщате към нея отново и отново – така е и с посещението на културните забележителности в португалската столица. Ще искате да  ходите там пак и пак! 

Снимка: istockphoto

Ако тази връзка все още ви се вижда странна, ще опитаме да я направим малко по-ясна – веригата магазини dm подаряват дълъг уикенд с приятел в Лисабон, а условието за това е участие в томболата. Първо - изтеглете приложението „Моят dm-App“ от Google Play за Android или App Store за iPhone. Регистрирайте се, след това влезте в профила си и пазарувайте продукти от категориите грижа за лице, декоративна козметика, аромати или аксесоари за грим на стойност над 50 лв. Покупката може да е през приложението Моят dm-App или пък, ако пазарувате във физически магазин, сканирайте клиентския си номер от Моят dm-App на касата.

Снимка: dm

Крайният срок за участие в томболата е 24 май тази година, а наградата е вълшебна – дълъг уикенд в Лисабон!
И ако сте от щастливците, които вярват в късмета си и той не им изневерява, можете направо да започвате да се подготвяте за посещението си там, като си вземете продукти, подходящи за една обиколка из лисабонските забележителности. Както сигурно знаете, там е топло и слънчево – особено през лятото, и кожата ви трябва да е подготвена за това.

Ето ви три идеи, които кожата ви ще одобри веднага, можете лесно да пъхнете в багажа за Лисабон, а и с покупката им ще участвате в томболата!

3в1 Почистваща пяна с Био лайм и Био ябълка на alverde NATURKOSMETIK. Тя комбинира екстракт от лайм и ябълка от контролирано биологично производство, почиства нежно кожата в дълбочина от замърсявания, грим и прекомерното омазняване. Идеална е за премахване и на водоустойчив грим, а резултатът е тонизирана, освежена и свежа кожа, без да е изсушена. Пяната е подходяща и при използване на контактни лещи. Пяната не съдържа микропластика и разтворими синтетични полимери.

e
Снимка: dm

Овлажняващ крем гел Aqua, 50 ml Balea - подхранва дехидратираната кожа благодарение на състава си - екстракт от синьо-зелени водорасли и термална вода. Крем гелът осигурява незабавна хидратация и поддържа естествената кожна влага. Кожата е защитена от изсушаване и тенът става естествено свеж и сияен. Идеален и като основа за грим.

Снимка: dm

Слънцезащитен крем за лице Just Daily Sun ShieldSPF 50+, 30 ml - висококачествена ежедневна слънцезащита с UVA+UVB филтри, SPF 50+ и хиалуронова киселина. Специалната формула предпазва кожата от вредните UVA и UVB лъчи, причиняващи стареене и изгаряне. Фината текстура овлажнява и омекотява, попива бързо в кожата без да оставя мазни следи. Осигурява кадифено гладък завършек, създавайки безупречна основа за грим.

Снимка: dm

С тези три неща в багажа сте наполовина готови да изследвате красотата на Лисабон и да се наслаждавате на великолепните гледки и преживявания, които португалската столица предлага. И не забравяйте – имате време за участие в томболата на dm до 24 май, а ние можем само да ви стискаме палци!

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти