Ако думите имаха значение

Ако думите имаха значение
Снимка: Thinkstock

Тодор Капитанов

Интересно ли ви е да разбере в какъв свят бихме живели, ако думите, които ежедневно изричаме, означаваха нещо?

Мисля си, че ако думите ни имаха значение, ние, хората, щяхме да бъдем много по-различни. Казано по друг начин, щяхме да сме такива, каквито искаме да бъдем.

Не вярвате ли?

Само слушайте в какво се заканват хората около вас в рамките на една седмица и си водете бележки. След това си представете, че всеки е изпълнил това, което е заявил, че ще направи.

Аз направих подобен експеримент. Нека ви опиша какви биха били хората, ако думите им имаха значение.

На първо време, ако думите имаха значение, повечето хора щяха вече да са непушачи. И броят им щеше да се увеличава с геометрична прогресия всеки понеделник, а след Нова година пушачите щяха да останат пренебрежително малко на брой. След като успешно са се отървали от този порок, хората щяха  да бъдат и абсолютни трезвеници, а алкохолът, който си позволяват, щеше да в рамките на една чаша вино. И то само по поводи.

След това, ако думите имаха значение, повечето хора щяха да водят здравословен начин на живот и щяха да се хранят правилно - без хляб, пържено и сладко. А парковете, спортните площадки и велоалеите щяха да бъдат препълнени, защото повечето хора щяха да спортуват там ежедневно. През почивните дни градовете щяха да остават пусти, защото хората, живеещи в тях, щяха да бъдат на излет сред природата.

Ако думите имаха значение, хората щяха да бъдат впечатляващо интелигентни, с много богат и интересен вътрешен свят, защото щяха да са прочели всички класически произведения, да са посетили най-красивите места на света и да не са пропуснали културно мероприятие.

Ако думите имаха значение, хората щяха да се обичат завинаги. Докато смъртта ги раздели. Щяха да обръщат повече внимание на семейството си, вместо на любовниците си. Нямаше да притежават нищо, защото щяха вече да са дали всичко в името на любовта. В нейно име същите тези хора щяха да са преплували океаните, изкачили върховете и покорили небесата.

И накрая, ако думите имаха значение, повечето хора щяха да бъдат уволнени от работа, защото щяха вече да са казали на шефа си, че е задник, както и други неприлични неща за негови роднини по права линия. По съребрена също.

Това е утопичният свят, в който бихме живели, ако думите на хората означаваха нещо.

Накрая искам да ви попитам: Какво бихте изрекли днес, ако знаете, че думите ви имат значение?

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти