"Абсурдни времена"

Маргарита Петкова и Добромир Банев
Снимка: Валентин Иванов

"Абсурдни времена" е книга за любовта. Поетичен диалог между Него и Нея. Диалогът се води от поетите Маргарита Петкова и Добромир Банев.

Двамата написват първото томче от книгата за 13 дни, без да се познават лично. Среща ги Фейсбук, а на живо се запознават на едно литературно четене на поетесата Маргарита Петкова в столична книжарница.

Всичко започва нашега. Добромир Банев ѝ посвещава стихотворение. Тя отговаря на закачката с нейно стихотворение. Така общият брой на стиховете в "Абсурдни времена" е 116.

Двамата разглеждат любовта във всичките ѝ аспекти – нежност, невъзможност, скандалност, гняв, смиреност. Всичко това на фона на градския пейзаж и куп екзотични места по света, защото за любовта не съществуват граници. Стихове, в които непрекъснато звучи музика, цитират се световни автори и често – картините на най-големите художници.

Първият том вече е в печатницата и ще се появи на бял свят в средата на месец май благодарение на издателство "Лъчезар Минчев", което държи изключителните издателски права върху произведенията на Габриел Гарсия Маркес.

Лъчезар Минчев рядко "рискува" с издаване на български автори, но е толкова впечатлен от стиховете на Маргарита Петкова и Добромир Банев, че за корица предоставя собствената си картина, озаглавена "Бяло върху бяло с черна точка".
 



Маргарита Петкова е...

... родена на 21 февруари 1956 г. Завършила е българска филология във ВТУ "Св.Св. Кирил и Методий" . Автор е на стотици стихове, както и на над 200 текста на популярни песни. Нейни са "Иване, Иване", "Бермудски триъгълник", "Болката отляво". Става сензация още с първата си стихосбирка "Дива къпина" от 1983 г. Следват "Писмени показания", "Ненаписани стихотворения", "Решавам аз", "Ивановден" и много други. Миналата година излезе 13-та й книга "Подсвирквайки – към Голгота" (ИК "Персей").

Добромир Банев е...

... роден на 30 януари 1969 г. Завършил е Юридическия факултет на СУ "Св. Климент Охридски". Автор е на книгата "Еднакво различни", издадена през 2011 г. Предстои издаване на втората му самостоятелна книга – "Хамалогия на чувствата". 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти