А един французин пише песни за България

А един французин пише песни за България
Снимка: netinfo

Лилия Огнянова

Някои хора пътуват като туристи, други като пътешественици. От втория вид е и Бен – 26-годишен французин, който е решил да опознае света с китара в ръка и песен на уста.

И когато казвам китара, не се сещайте веднага за класическите инструменти, на които свирят рок звездите, а по-скоро си представете малка китарка, приличаща на играчка.

Този музикален инструмент се нарича укулеле и Бен е решил, че това ще е неговият партньор при пътешествията му.

Своята обиколка на Европа той започва не от къде да е, а от България!

Французинът посещава различни градове у нас като Варна, Велико Търново, Пловдив, София, Копривщица и за всяко от посетените места, изпълнява песен, която сам е измислил. В нея той разказва за историята на конкретното място, като акомпанимент прави укулелето.

В личния си блог, където споделя разказите и песните от пътуванията си, Бен споделя, че е харесал България и най-вече факта, че у нас всеки отделен район си има своя история, традиции, пъстрота и очарование. Разбира се, споменава и колко е впечатлен от това чудно наше питие ракия, което всеки дядо вари в мазето си (по думи на Бен).

Ако английският език не ви притеснява, можете да прочетете повече за пътешествията на интересния французин ТУК, а ето и някои от песните му за страната ни:

Първото видео от пътешествията на Бен

Видеото за Велико Търново

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти