9-те навика на хората с чисти и подредени домове

9-те навика на хората с чисти и подредени домове
Снимка: Thinkstock

Постоянно си намирате оправдание, за да не чистите? Домът ви изглежда като малък хаос и си признавате, че не сте най-добрата в организацията? Спокойно, всичко това може да бъде поправено и се оказва, че е просто въпрос на навик.

Днес ще ви разкрием кои са навиците на подредените хора и как така домовете им винаги изглеждат толкова добре и готови за гости. Настанете се удобно и си записвайте, защото имаме цели 9 навика!

Оправят леглата си

Простичко, но ефективно. Сутрин, преди да излезете от вкъщи, просто оправете леглото си.

Изпразват съдомиялната сутрин

Подредете измитите съдове по местата им и сложете мръсните в съдомиялната, която ще пуснете вечерта.

Перат дрехи по-често

Може да не пускате пералня всеки ден, но е хубаво да не оставяте мръсните дрехи да се застояват прекалено много и да трупате огромни купчини.

Ползват кошници

Много по-лесно е да намерите място на всичко у дома, когато имате функционални кошници и кутии, в които да съхранявате вещите, които си нямат определено място.

Не отлагат

Колкото повече време чакате да свършите нещо вкъщи, толкова по-малко вероятно е да го направите и то качествено. Заемайте се със задачите час по-скоро и ще сте далеч по-организирани.

Прибират дрехите си

Не оставяйте дрехите, които сте носили през деня на стол или къде ли не из стаята си. Прибирайте ги обратно в гардероба или ги слагайте в коша за пране.

Чистят на парче

Ще улесните цялостното почистване много повече, ако чистите веднага , след като сте изцапали някъде. Хапвали сте в хола? Почистете веднага след себе си, за да не създадете по-голяма бъркотия по-късно.

Лягат си с почистена кухня

Да, съблазнително е да хапнете и да се мушнете в леглото, но е далеч по-добре да почистите кухнята и съдовете си и след това да си почивате. Така на сутринта няма да ви чака мръсна и не особено добре ухаеща кухня.

Планират

Планирайте какво ще облечете на следващия ден, правете си списъци за пазар и се старайте да организирате време за почистване - така всичко ще върви много по-гладко.

Прочетете още:

Коя е по-добрата домакиня

Как да не допускате безпорядъка у дома

Как да почистим ваза с магни

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти