8 жени и 1 мъж, които имат силата да променят света!

g
Снимка: Промяната

След двудневни задълбочени интервюта представители на Нова Броудкастинг Груп и глобалната фондация Reach for Change определиха петимата финалисти в ПРОМЯНАТА 2017/2018.

Проектите, които ще се борят за победа в инициативата, са:

Елисавета Белобрадова и Красимира Хаджииванова с ОЛЕ МАЛЕ – платформа,  в която майките на деца с увреждания могат да продават ръчно изработени от тях продукти, което им дава финансова и работна независимост и директно влияе върху качеството на живот - на тях и техните деца.

g
Снимка: Промяната

Иван Димов и Николета Габровска със Single Step – фондация, която подкрепя младежи от ЛГБТИ („лесбийки, гей, бисексуални, транс и интерсекс“) общността, техните родители и приятели в процеса на самоосъзнаване, разкриване и утвърждаване на сексуалната им ориентация.

g
Снимка: Промяната

Виктория Величкова и Яна Липованска с Маргаритка – проект, който създава авторско музикално и образователно 3D видео съдържание на български език за най-малките деца (0-5 г.), както и музикални детски площадки на открито.

g
Снимка: Промяната

София Фердинандова и Милена Ташкова с Живот на килограм - инициатива, която информира подрастващите за хранителните разстройства, въвличайки ги в дискусии и игрови упражнения, за да им покаже връзката между възприемането на външния вид, справянето с негативните емоции и отношението към храната.

g
Снимка: Промяната

Поли Янкова с MindHub – технологична образователна компания, която разработва дигитални и физически обучения за деца по основи в програмирането, за да им даде възможност за успех в професиите на бъдещето.

g
Снимка: Промяната

Петимата финалисти бяха избрани сред общо 204 кандидати, участвали  в тазгодишното издание на конкурса ПРОМЯНАТА. Те бяха едни от 12-те най-обещаващи социални предприемачи, които преминаха през първоначалната експертна селекция и получиха възможност да се включат в Акселератора на ПРОМЯНАТА. Акселераторът е двумесечна безплатна обучителна програма със специализирани обучения и индивидуални консултации, които помагат на участниците да подобрят своите решения и своя бизнес план преди да продължат напред в конкурса.

„Впечатлени сме от нивото на всички 12 кандидати, които бяха в Акселератора - те са зрели проекти с доказан социален ефект. Изборът беше изключително труден и сме много горди с тазгодишната селекция. Петимата финалисти, които избрахме сред тях, имат потенциал да се разраснат бързо и да дадат подкрепа и шанс за пълноценно развитие на възможно най-много деца и младежи. Точно това е мисията на ПРОМЯНАТА.” сподели Юрий Вълковски, изпълнителен директор на Reach for Change България.

Публиката отново ще има възможност да гласува за своя фаворит сред петимата финалисти през януари и февруари 2018 г. Тримата финалисти, които съберат най-много гласове, ще продължат на следващия етап от конкурса – среща с възрастното и детското жури на ПРОМЯНАТА, които ще определят кой ще е големият победител в конкурса. Той ще получи финансиране от 30 000 лв., а останалите двама финалисти с най-много гласове – ще получат по 15 000 лв. Всеки от петимата финалисти ще може да разчита на допълнителни обучения и консултации, менторска подкрепа и медийно отразяване от страна на Нова Броудкастинг Груп и достъп до международната мрежа от социални предприемачи на Reach for Change.

ПРОМЯНАТА е най-голямата социално отговорна инициатива на Нова Броудкастинг Груп, която се осъществява за четвърта поредна година в партньорство с фондация Reach for Change България. Тя цели да подобри трайно живота на децата в България, като открива мотивирани социални предприемачи и им помага да реализират по устойчив начин идеите си за по-доброто и сигурно бъдеще на българските деца. От 2014 г. досега ПРОМЯНАТА помогна на над 13 000 деца и младежи от цялата страна.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти