77 години ЛЮБОВ: трогателната история на баба Лалка и дядо Пацо

Дали има човек, който не мечтае да срещне своята сродна душа, с която да прекара целия си живот? За щастие все още имаме красиви примери, че това се случва и може да срещнем такава силна и вечна любов и днес. Това е историята на баба Лалка и дядо Пацо.

Семействотоот Тетевен се оказа най-възрастната двойка на Балканите. Баба Лалка и дядо Пацо живеят в любов и разбирателство вече 77 години. 

"Запознахме се преди да отида войник. Влязохме в законен брак на 6 февруари 1944 г., а 2 години преди това беше незаконен, между капките", разказва дядо Пацо.

Баба Лалка е била работничка на годината в шивашко предприятие, отличена с много ордени, а дядо Пацо - обущар. Преживели война и смяна на политически режими у нас, те казват, че винаги е имало разбирателство в семейното им гнездо.

 Общата възраст на двамата е над 190 години. Баба Лалка сподели, че тайната на дълголетието е много движение и никакви ограничения.

"Много сме обиколили. Навсякъде сме ходили. 24 години ходим от хижа на хижа. Минахме два пъти Пловдив през Балкана, за да отидем на панаир", сподели баба Лалка.

Дълголетниците нямат никакви оплаквания от живота си и сега. Дядо Пацо всяка сутрин пие кафе навън, а след това пазарува. Баба Лалка посещава местния клуб на пенсионера, където обсъждат политическите въпроси в страната. Тя смята, че една жена трябва да се грижи за себе си и за мъжа си. До ден днешен тя лакира ноктите си и слага червило.

Двойката пази любовта си с взаимно търпение и отстъпки. С чувство за хумор и млади души, двамата вечно влюбени правят планове за 100-годишнината от сватбата им.

Вижте още за тяхната красива история във видеото горе!

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Edna пита

Каква суперсила би искала да притежаваш?

Оферти