70 000 бутилки за рециклиране събраха феновете на най-голямото лятно музикално турне

кока кола
Снимка: Coca Cola

Организаторите на Coca-Cola The Voice Happy Energy Tour си поставиха за цел и реализираха събирането и рециклирането на еквивалента на броя раздадени по време на концертите бутилки. Меломаните от Бургас, Варна, Горна Оряховица и Пловдив изхвърлиха в предназначените за събиране на рециклируеми опаковки места над 70 000 бутилки и така подкрепиха идеята за провеждане на събития #БезОтпадъци.

„Опаковките на храни и напитки са неизменна част от живота на модерния човек и за нас това означава ежедневни усилия да се редуцират отпадъците от тях в световен план. Новата компактна рециклируема опаковка от 300 мл. Coca‑Cola и Coca-Cola Без Захар и постигнатите резултати от събраните отпадъци на турнето са абсолютно доказателство за нашата отдаденост да вървим по път към „Свят без отпадъци“ и турне с нулев отпадък.“, сподели Катерина Маркова, мениджър „Корпоративни комуникации, регулаторни въпроси и устойчиво развитие“ в Кока-Кола България.

кока кола
Снимка: Coca Cola

В началото на 2022г., като част от визията на компанията за „Свят без отпадъци“, Кока-Кола лансира нова 100% рециклируема РЕТ бутилка с обем от 300мл. В началото на 2023г., в отговор на директивата на ЕС за опаковките за еднократна употреба, компанията допълни своите опаковки с прикрепени капачки, чрез което едновременно се улеснява събираемостта на цялата опаковка за рециклиране и се подпомага реализирането на целите за превръщане на пластмасата от бутилка в бутилка. С пускането на новите 300мл. опаковки компанията цели да привлече към каузата си младежите под 25-годишна възраст, които залагат на продукти с опаковки, съобразени с грижата за околната среда, като едновременно търсят функционалност и достъпност. В допълнение актуалната разфасовка предоставя желаното количество за моментна употреба и я прави изключително подходяща за консумация при музикални концерти и други активности на открито.

Един от най-важните фокуси на Кока-Кола България и The Voice тази година е постигане на разделно събиране и изхвърляне на генерираните от събитието отпадъци. Основен инструмент за постигане на събитие #БезОтпадъци е гладният “Шишеяд”, посланик на националната кампанията „Искам да съм полезен… Рециклирай ме", координирана от сдружение „BG Бъди активен“. На всеки един от концертите Боро Първи, Михаела Маринова, DARA, Dara Ekimova, DENI, TINO, Torino & Pashata, VALL, Venda, VICTORIA, V:RGO и EMIL TRF, DJ Mascota, водещият McP и Remi Toin се постараха да дадат личен пример, като взеха участие в разделното събиране на отпадъци.

кока кола
Снимка: Coca Cola

За следващата спирка на Coca-Cola The Voice Happy Energy Tour в град Севлиево, парк „Казармите“, на 9-и септември от 18:00 часа, организаторите са предвидили още изненади за всички фенове, които се включат в инициативата събитие #БезОтпадъци.

Повече информация за турнето, активностите, ексклузивни кадри и много любопитни новини може да откриете на Facebook страниците на Coca-Cola България и The Voice Radio & TV Bulgaria, както и в Instagram профилите Coca-Cola България и The Voice Radio & TV Bulgaria.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти