7 идеи в последния момент за кратка почивка из България на 24 май

7 идеи в последния момент за кратка почивка из България на 24 май
Снимка: netinfo

Последният майски празник за тази година наближава. След няколко дни е 24 май - Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост.

И почивният ден в средата на седмицата, който тази година се пада в четвъртък, е изкушаваща идея да вземем още 1 ден отпуск от работа, да го слеем с уикенда и да прекараме вдъхновяваща и незабравима почивка...

Затова ви представяме една чудесна селекция от 7 прекрасни дестинации на територията на България, които си заслужава да посетите през следващото си пролетно кратко бягство от големия град:

До язовир Батак...

Villa Santa Maria

Вила Санта Мария се намира в Цигов чарк, на 16 километра от Велинград. Включва безплатен Wi-Fi интернет достъп и безплатен частен паркинг. Хотелът предлага барбекю, тераса и ресторант. В района наоколо има възможности за различни дейности като конна езда и колоездене. Девин е на 31 километра, а Широка лъка - на 47 километра.

Приблизителна цена на нощувка за двама: 70 лева

Снимка: netinfo

* * *

До Триградското ждрело...

Trigrad Hotel Retreat and Wellness

Хотел Триград Ретрийт енд Уелнес разполага със СПА център с хидромасажна вана, сауна и парна баня. На място има ресторант, който предлага традиционни ястия с продукти от региона. Всички помещения в хотела са с изглед към село Триград и планините. Гостите на хотела могат да разгледат живописната местност Триградското ждрело, на 2 минути път с кола. Също така можете да посетите пещерата Дяволското гърло, която се намира в рамките на 4 минути път с кола от хотела.

Приблизителна цена на нощувка за двама: 84 лева

Снимка: netinfo

* * *

До Крушунските водопади...

Hotel & Relax Zone Cattleya

Разположен в Крушуна, област Ловеч, на 600 метра от Крушунските водопади, Хотел & Релакс Зона Катлея разполага с барбекю и изглед към планината. Хотелът включва СПА център и безплатен частен паркинг на място. В хотела се отдават велосипеди под наем. Районът е популярна дестинация за пешеходен туризъм. 

Приблизителна цена на нощувка за двама: 90 лева

Снимка: netinfo

* * *

До язовир Кърджали...

Friends Bungalows

Бунгала Friends се намира сред природата, в гората над язовир Кърджали. На разположение е открит басейн. Отдават се автомобили под наем, а районът е популярна дестинация за колоездене и риболов. Околностите предлагат възможност за плаване на кану и пешеходен туризъм. Село Баните е на 27 километра от бунгала Friends. 

Приблизителна цена на нощувка за двама: 80 лева

Снимка: netinfo

* * *

До Асенова Крепост...

Хотел Стари Времена

Централно разположен в стария исторически квартал на Асеновград, хотел Стари Времена съчетава в стилния си интериор традиционни български възрожденски елементи с елегантно и модерно обзавеждане. Гостите могат също да се разходят в околността или да посетят останките от Асеновата крепост, която се намира на 2 километра.

Приблизителна цена на нощувка за двама: 51 лева

Снимка: netinfo

* * *

До Кабиле...

Екоцентър Румика

Екоцентър Румика се намира в Елхово, на 40 километра от Ямбол. Предлага безплатен Wi-Fi и безплатен частен паркинг. Хотелът разполага със сезонен открит басейн и детска площадка. Гостите могат да се хранят в ресторанта. Близо е до древния тракийски град Кабиле, както и до забележителностите на планината Странджа. Тук можете да играете тенис на маса, а районът е популярно място за колоездене и риболов. 

Приблизителна цена на нощувка за двама: 68 лева

Снимка: netinfo

* * *

До язовир Ярловци...

Комплекс Горочевци

Комплекс Горочевци е разположен на тихо място сред обширна градина. Предлага безплатен частен паркинг и детска площадка на място. На разположение има и сезонен открит басейн. Река Ерма и язовир Ярловци са на 15 минути с кола.

Приблизителна цена на нощувка за двама: 49 лева

Снимка: netinfo

* * *

За още полезни и практични статии харесайте страницата ни във Facebook ТУК.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти