6 причини да останем сами със себе си

6 причини да останем сами със себе си
Снимка: Thinkstock

Живеем в един социален свят и все по-рядко ни се случва да оставаме сами.

Дори в редките случаи, когато все пак сме сами, някой близък или приятел ще ни се обади или ще ни изпрати есемес.

И така, докато сме толкова свързани с околните, все повече трябва да ценим моментите, когато действително можем да останем сами със собствените си мисли.

Понякога наистина е наложително да затворим вратата и да си дадем време да поживеем малко по свои собствени условия.

Когато сме сами:

1. Сме по-креативни и по-продуктивни

Когато сме сами, не разчитаме на другите хора да ни забавляват или по друг начин да ни помагат.

Когато сме сами, всичко зависи от нас самите. Не само, че по този начин не разчитаме на чужда помощ, но и също, работейки по проект, сме склонни да опитваме нови начини за разрешаване на някоя задача, която може да не сме опитвали, докато сме работили в група.

2.  Сме по-организирани и по-мотивирани

Спомняте ли си, когато в училище ни възлагаха задачи и проекти за групово изпълнение? Е, тогава безспорно си спомняте и че ако групата се състоеше от 5 човека, то трима от тях чакаха останалите двама да свършат цялата работа...

Този групов манталитет, че "някой друг ще го направи" не съществува, когато сме сами. Ако не си свършим сами работата, никой няма да я свърши вместо нас. И това не е всичко. Когато сме сами, ние сме напълно освободени от отвличане на вниманието и всъщност може да се съсредоточим върху работата си на първо място.

3. Укрепваме социалните си отношенията

Може би звучи малко нелогично, но когато инвестираме време да сме насаме със себе си, това поддържа и укрепва отношенията ни с хората, които са най-важни за нас. Дори, когато сме навън сами, има по-голяма вероятност да открием нови, интересни за нас хора, с които да общуваме свободно. А и никога не знаем кога Edna нова връзка може да промени живота ни по някакъв начин.

4. Прочистваме ума си

Всички имаме нужда от време, за да релаксираме, а ежедневно сме затрупани със задачи, които трябва да свършим днес и сега, на мига. Така не ни остава време, в което да помислим за себе си и за нашия душевен комфорт. Дори, когато сме сами, вероятността едно телефонно обаждане от нашите близки да наруши почивката ни, е огромна. Ето защо, понякога е необходимо просто да изключим телефоните и компютъра си и да се отдадем на пълноценната си почивка. Сами.

5. Можем да правим това, което искаме

Когато сме сами, ние сме напълно отговорни за своето собствено забавление и удоволствие. Не разчитаме на други хора да правят планове или да осъществяват нашите идеи. Когато сме сами, ние сме свободни да правим това, което наистина искаме да правим с живота си.

6. Mожем да научим повече за себе си.

Когато сме сами, наистина можем да бъдем себе си. Може би е изненадващо да осъзнаем, че всъщност много рядко отделяме време да опознаем човека, който живее в нас. Но когато сме сами, можем да открием новите ни интереси, без да се интересуваме какво мислят другите за това. Можем да открием себе си в изпробването на нови дейности, за които сме се колебали, докато сме били с други хора.

Да бъдем сами, не означава да сме самотни.

Това означава, че сме свободни да открием кои сме в действителност.

Прочетете още:

Скъпа, не ги прави тези работи!

Оптимистични мисли за усмихнат и по-добър старт на деня

Скъпа, ти си ужасна!

Скъпа, как си?

Ям, моля се и обичам мъжките погледи

Бягай от тоя пикльо, скъпа!

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти