Създадено за Nestlé Fitness

5 тайни за по-щастлив и балансиран живот

5 тайни за по-щастлив и балансиран живот
Снимка: iStock/Getty Images

В една от най-любимите ни книги за всички времена, “Яж, моли се и обичай”, пише следното: „Да изгубиш баланса си заради любов, често е част от балансирания начин на живот.“ Да, прекрасно е да губим баланс заради красиви чувства и силни и истински емоции. Съвсем нормално е животът ни да не е идеален, да има върхове и спадове, да губим баланс понякога.

Но има един баланс, който е хубаво да не губим - нито заради любов, нито заради нещо друго. Това е крехкият и толкова важен баланс на нашето вътрешно Аз. Онзи баланс, който пали искрата в очите ни, онзи баланс, който ни придвижва напред, който ни дава криле и ни кара да мечтаем. 

Снимка: iStock/Getty Images

Всички сме чували за него, но знаем ли какво е всъщност и как да го постигнем? Той не е вещ, която можем да намерим забравена в дъното на гардероба, не можем да си го купим или пък да го чакаме да се появи сам. Балансираният начин на живот е философия. Той се крие в способността да откриваме мъничкото щастие, което прави всеки един ден по-смислен и по-хубав.

Поддържането на баланса може да се окаже трудна задача, затова първото, което трябва да направите, е да се примирите, че няма как да бъдете най-добри във всичко. И това е напълно нормално. Балансът се крие в приоритизирането на задачите, а не в стремежа да изпълним всичко перфектно.

Ето защо днес решихме да ви споделим нашите трикове за по-балансиран и позитивен начин на живот. Това са на пръв поглед малки и лесни за изпълнения стъпки, но ви гарантираме, че носят огромна положителна промяна!

Снимка: iStock/Getty Images

Доброто винаги се връща - започнете деня си с усмивка. Бъдете любезни към хората, които срещате през деня. Поздравявайте ги, благодарете им, пожелавайте им “хубав ден”, усмихвайте се повече и ще видите как ще привлечете същото към себе си.

Снимка: iStock/Getty Images

Бъдете активни - дори и да не сте спортна натура или пък да нямате време за фитнес. Не е задължително да се запишете на тренировки или да ставете професионални атлети. Достатъчно е да повървите пеш до работа или до магазина, да се разходите с приятел или любим човек или дори да излезете да хапнете в някое по-далечно заведение навън. Движението зарежда тялото по удивителен начин. Голяма част от нас нямат възможност и време за спорт, затова ви препоръчваме 5-10 минутна йога (или леки упражнения), с които да започнете деня си подобаващо!

Снимка: Nestlе Fitness

Закуската е важна  - от малки ни повтарят, че закуската е най-важното хранене за деня и не бива да я пропускаме. А много правят именно това - дали от бързане сутрин или защото са свикнали така. Тялото ни изчерпва запасите си от енергия през нощта и има нужда да бъде захранено с питателно хапване на сутринта. Ето защо закуската е задължителна за добрия старт на деня, а нашият избор е зърнената закуска на Nestlе Fitness. Nestle Fitness Granola представлява едно хрупкаво съвършенство, което се допълва чудесно с любимото ви мляко, любимия плод или пък с ядки. Тя е отличният помощник в стремежа към балансирания начин на живот.

Снимка: iStock/Getty Images

Хидратация, хидратация и пак хидратация - едва ли има нужда да ви казваме колко важно и полезно е да се пие вода, но ето, все пак ще ви го споделим за пореден път. Не забравяйте за живителната течност, особено в горещите дни, когато организма ни се нуждае от повече помощ, за да се справи в жегата и да се чувства добре.

Снимка: iStock/Getty Images

Бъдете благодарни - в края на всеки ден си намислете или пък запишете поне едно нещо, за което сте благодарни днес. Не е задължително да е нещо голямо и грандиозно. Може да са съвсем простички неща, като вкусния обяд, който сте хапнали или фактът, че всичките ви близки хора са здрави и са добре.

Балансът се крие в крехкия синхрон на всички аспекти от нашия живот. На първо място трябва да се погрижим за тялото си, като му осигурим питателна храна, добро хидратиране и физическа активност. Трябва ни и качествено време за почивка, позитивно отношение към живота и хармонични отношения с близките ни хора. Не е лесно да балансираме успешно между всичко това, но не е невъзможно. Трябват ни само малко воля и малко организация. А резултатът ще си заслужава!

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти