5 тайни плажа в Гърция, които трябва да посетиш в някое от следващите лета (а защо не още това?)

Ако Гърция изобилства на какви ли не разкошни блага за човечеството като маслините, йогурта или сиренето халуми, то със сигурност и плажовете й не са за подценяване!

Има обаче едни 5 тайни плажа, които трябва да посетите поне веднъж в живота си, и да те са съвсем наблизо - в Гърция. И са много по-прекрасни от онези на други екзотични дестинации като Бали, Малдивите или Тайланд.

Ето и кои са те:

Каравостаси, северозападният бряг

500 метра дълъг и в непосредствена близост до Сивота и Парга, скритият плаж е само на няколко километра след отбивка от крайбрежната магистрала. В южния край на плажа може да се види съвсем малка част от остров Корфу на хоризонта.Ако обичате изолираните, но добре поддържани плажове, търсенето на тайния Каравостаси си заслужава. 

Снимка: netinfo

Гарденос, Корфу

Гарденос е последният голям плаж по югозападното крайбрежие на Корфу. Плажът е широк и дълъг около 2 километра, а хората, които обичат спокойствието, могат да си починат там, защото на Гарденос няма нито атракции, нито плажни барове. Скритият плаж предлага чадъри и шезлонги, но цената им е много по-ниска от обичайната за Гържия.

Снимка: netinfo

Петани, Кефалония

Най-големият от Йонийските острови предлага два от най-известните плажове – Миртос и Анисамос. Въпреки това съществува очарователен малък плаж с пясък и камъчета в северозападното крайбрежие на не толкова посещавания полуостров Палики. До Петани се достига по ветровит и стръмен път, но рискът да се пребиете си заслужава, заради слънчевото усамотение, малкото закътано кафене и правото да се фукате, че сте открили това безценно съкровище.

Снимка: netinfo

Лигарис, Скиатос

Остров Скиатос има повече от 50 плажа по крайбрежието си. Северните плажове са много по-рядко посещавани от южните, заради трудната си достъпност. Ако притежавате 4х4 обаче, можете да достигнете до малко 200 метрово плажче, покрито с камъчета, където ви препоръчваме да посетите чудесната плажна таверна. Ако искате дори още повече потайност и изолираност, наблизо до заведението е достъпно малко заливче на име Кехрия.

Снимка: netinfo

Куфонисия, Циклади

Плажът е скрит между големите цикладски острови Наксос и Аморгос. Куфонисия е съставен от две дребни островчета – Горна и Долна Куфонисия, които са разделени с 200 метров морски канал. Този див гръцки плаж е перфектен за хората, които търсят уединение на слънчево и леко каменисто място.

Снимка: netinfo

Още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти