Създадено за Мебели Виденов

5 съвета за обзавеждане на детската стая

5 съвета за обзавеждане на детската стая
Снимка: Мебели Виденов

Всяко дете има нужда от собствено кътче в дома, където да се забавлява и усамотява, когато има нужда. Спокойният сън също трябва да бъде приветстван в обстановка, предразполагаща към почивка. 

Създаването на детска стая не бива да се превръща в лукс и привилегия само за някои семейства. Дори да нямате голям апартамент или неограничени финансови възможности, винаги има начин да оползотворите домашното пространство по най-добрия и функционален начин. Основната ви цел е да пригодите отделна стая или кът от жилището, което детето да може да нарече „моята детска стая“.

Представяме ви няколко безценни съвета в интериорния дизайн, предназначени да ви помогнат в обзавеждането на най-приятното и уютно местенце у дома. Препоръките, които ще намерите в тази статия, могат да бъдат съобразени с нуждите и предпочитанията на вашето собствено дете, така че да постигнете баланс между удобство, практичност и вдъхновяваща атмосфера.

1.Придържайте се към по-семпло обзавеждане

Когато говорим за детска стая, правилото „по-малко е повече“ важи с пълна сила. Придържайки се към простичък декор и удобни мебели, ще осигурите свободно място за игра, предразполагаща атмосфера за учене и спокойна среда за почивка. 

Преценете от какво се нуждае детската стая в зависимост от възрастта, ангажиментите и предпочитанията на детето. Ако фокусът ви е повече пространство за забавление, то разчистете максимално свободно място и застелете пода с мек и игрив детски килим

д
Снимка: Мебели Виденов

В случай, че имате вкъщи ученик, то е редно да осигурите достатъчно място за съхранение на учебни пособия, широко и функционално бюро, максимално удобен стол и добро осветление.

2. Пестете място

Ако разполагате с не много голяма площ за детска стая, то разумното оползотворяване на свободното пространство е от съществено значение. Практично решение би било да инвестирате в двойно легло. То може да се използва по предназначение, ако имате две деца, или пък да бъде трансформирано във високо легло, под което да поместите бюро или кът за четене.

д
Снимка: Мебели Виденов

Друг удобен вариант за спестяване на място е комбинирането на бюро със секция с гардероб. Комплект обзавеждане за детска стая Али предлага великолепни детски мебели в бяло, които биха се вписали чудесно и в доста ограничено пространство. 

3.Подсигурете достатъчно място за съхранение

За никого не е тайна, че децата имат изключителното умение да генерират огромен обем от вещи - играчки, хартия и средства за рисуване, дрехи, книги, учебни пособия и куп безполезни дреболийки, към които често биват силно и необяснимо привързани. Всичко това има нужда да бъде съхранявано на достъпно място. Затова е добре да подсигурите детската стая с мебели като гардероб, библиотечка, разнообразни скринове с множество функции, легла с вградени чекмеджета и пр. 

д
Снимка: Мебели Виденов

4.Заиграйте се с цветовете

Детската стая позволява развихряне на въображението когато става дума за обзавеждане с цветни аксесоари, декорации и мебели. Това е нож с две остриета все пак, тъй като предпочитанията и вкусовете на децата се менят с времето. Тази година малката госпожица може да предпочита наситено розово, но другата интересът ѝ е да е насочен към ярко жълто. Съветът към родителите е да изберат цветни мебели в по-неутрални нюанси, а игривите и забавни багри да оставят за декоративни аксесоари като възглавнички, постелки, рамки за картини и пр.

Чудесен вариант за внасяне на елегантна свежест и цвят в детската стая би било легло Моли, което е във формата на спящо коте в синьо-зелено.

Не се увличайте по приятния дизайн на малки и нефункционални гардеробчета, а инвестирайте в сравнително голям и висок гардероб модел Елмо, в който да съхранявате всички сезонни дрехи на детето. 

Изключително практичен вариант за съчетаване на шкаф за играчки и етажерка за книжки е обединен шкаф Джери с меки и леки аксесоари, които са лесни за повдигане и подреждане от деца.

д
Снимка: Мебели Виденов

5. Изберете тема на детската стая

За постигане на хармоничен и стилен завършек на стаята изберете мебели, обединени от една колекция. По този начин ще си спестите прекаления еклектизъм в обзавеждането, който често остава усещане за хаос и несъвместимост между легло, бюро, скрин и пр. 

Комплект обзавеждане за детска стая Тео, например, ще пренесе детето сред природата и чудните планински гори и върхове. Мебелите са  изработени от дъб, а украсата им е в бяло и петролено зелено. Комплектът включва легло, нощен шкаф, гардероб, скрин и бюро.

д
Снимка: Мебели Виденов

Тези и много други находки за детска стая ще откриете във филиалите на Мебели Виденов или на техния сайт. Развихрете въображението си, като не оставяте на заден план и мисълта за практичността на обзавеждането.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти