5 разтърсващи филма за расизма и дискриминацията, които всеки трябва да гледа

филм
Снимка: imdb.com

Случващото се в САЩ в момента ни дава много храна за размисъл. Кара ни да прочетем повече за една история, която ни се струва далечна и непонятна за нашите географски ширини, но всъщност се оказва общовалидна и е проблем, който не съществува от вчера или днес, а датира от стотици години назад във времето.

Оказва се, че винаги сме живяли в свят, в който има маргинализирани групи, свят, в който винаги е имало дискриминация - на етническа, религиозна, сексуална или половна основа. Сякаш не знаем друг начин да съществуваме. Винаги в историята на човечеството е имало група от хора, която е сочена с пръст и е отбягване по една или друга причина.

И това е толкова тъжно.

филм
Снимка: Netflix

Ясно е, че не можем да разберем напълно как се чувства човека до нас, не можем да променим цялото общество за ден, но можем да се опитаме да научим колкото се може повече за проблема. Да четем, да гледаме, да слушаме - само по този начин ще станем малко по-толерантни. Или поне ще знаем, че сме опитали.

Именно за това днес ви предлагаме 4 филма и един сериал, които е хубаво всеки човек да изгледа поне веднъж в живота си. Защото са поучителни, защото ни напомнят историята на недалечното ни минало и ни сочат кои грешки не бива да допускаме в бъдещето. Вижте ги:

5 филма за расизма, които всеки трябва да гледа

Още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти