Създадено за Низита

5 неща, които да направите за себе си това лято

5 неща, които да направите за себе си това лято
Снимка: iStock/ Getty images/ Freepik

Здравей, лято! Не подраняваме ли малко? Всъщност, като съдим по горещите майски дни, съвсем не е рано да поздравим „петъка“ на годината – най-очаквания сезон. Въпреки че астрономическото лято настъпва на 21 юни, ние сме готови и въоръжени да го посрещнем по-нетърпеливи и подготвени от всякога.

Хапвайте леки и вкусни храни

За щастие, горещото време ни помага да не мислим чак толкова много и често за храна. Това е сезонът, в който е удачно да се възползваме от липсата на глад и да се погрижим да доставяме на организма си ценни витамини и енергия под формата на плодове и зеленчуци (през лятото сезонните такива са много по-вкусни). Пробвайте някоя нова салатка, която сте искали да си направите сами от много време. Хапва ви се сладолед? Просто си направете любимото смути и ползвайте формички за сладолед с клечка – ще ни благодарите после.

Движете се повече

d
Снимка: iStock/ Getty images/ Freepik

Спортовете на открито са идеалното решение за лятото – не само че няма да се притеснявате от закритите помещения, а и ще използвате енергията, която ви дава по-дългият ден. Независимо дали е разходка в планината, или е крос по хладно време, движението ще ви се отблагодари стократно, особено на плажа, когато се любувате на изваяната си фигура. За да не ви е скучно, винаги може да поканите приятелка да ви прави компания в тичането (и сладките раздумки след това) или да си пуснете най-зареждащите песни от плейлиста си.

Дайте си време за почивка

Горещото време малко или много уморява организма, особено през работните летни дни. Посвещавайте няколко минути от вечерите си на време за себе си – дали това ще е хладен душ, домашна маска или нежен масаж – важно е да си осигурите релакс, който ще зареди батериите ви за следващия ден. След тези процедури може да се насладите на любимата си книга или напитка в компанията на най-близките, а защо не и в пълна тишина? Важното е да оползотворите времето така, че вие да сте енергични и в добро настроение.

Посетете поне една дестинация от вашия списък

d
Снимка: iStock/ Getty images/ Freepik

Независимо дали сте почитатели на морето или пък на планината, сме убедени, че със сигурност има не едно място, което винаги сте искали да посетите. Поставете си за цел това лято да направите кратко (а защо не и по-дълго) пътешествие до някоя желана дестинация в България? През последната година преоткрихме много любими местенца в родината, които ни очароват с красотата си и ни създават незабравими спомени. Дали ще е морски бряг, сгушен язовир, висока планина или магична пещера – толкова много места очакват да бъдат открити, че не знаем как още не сте извадили куфарите.

Погрижете се за здравето си

Няма нищо по-неприятно от това през най-отпускарския сезон да сте болни или да изпитвате дори минимален дискомфорт – това може да развали всяка почивка. Едно от най-неприятните усещания е запушеният нос – важно е да му осигурете максимален комфорт, така че да не ви създава проблеми – почиствайте го редовно, ползите от това са наистина огромни!

Знаете ли, че всеки ден през носа ни преминават приблизително 10 000 - 11 000 литра въздух? Уви, това включва и редица дразнители като алергени, вируси, бактерии и други.  Носът ни действа като климатична и филтрираща система - затопля, пречиства и овлажнява вдишания въздух, така че той да достигне дробовете чист, с необходимата  влажност и температура.

a
Снимка: Nizita

Освен че носът се слави като „пазител на белите дробове“, той винаги ни алармира кога е време да вземем мерки, ако нещо се случва в организма ни и започваме да се разболяваме. Поддържането на добра носна хигиена не само помага на носа да подготви и подобри качеството на вдишания въздух, но може да осигури и допълнителни ползи за здравето, като така влияе положително на цялостното ви качество на живот. Добавете почистването на носа към ежедневната си рутина и ще забележите, че сте по-енергични и активни в резултат на по-лесното дишане - без запушвания и дразнене. Освен това ще имате по-добър сън и ще установите, че боледувате по-рядко и по-кратко!

Употребата на изотоничен назален разтвор за почистването на носната лигавица е лесно и полезно, защото спомага за отмиване на вируси, алергени и дразнители, почиства и хидратира носните тъкани и премахва по-лесно излишната слуз в носа и синусите. Доверете се на Низита спрей за нежно и щадящо ноздрите почистване! Вълшебният и удобен спрей ще овлажни и предпази лигавицата от изсушаване и образуване на неприятни корички. Солевият разтвор в съчетание с натриев хидрогенкарбонат в Низита спрей спомага за поддържането на слабоалкално pH на лигавицата, което от своя страна намалява риска от инфекции, облекчавайки ефективно запушения нос и синусите, като подпомага по-лесното отделяне на носния секрет. А за допълнителна защита през деня можете да използвате Низита унгвент, който покрива лигавицата и създава бариера срещу дразнителите. Освен това притежава хигроскопичен ефект и така осигурява дълбока и продължителна хидратация на назалната лигавица, предпазвайки я от изсушаване.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти