5 начина да предотвратим депресията след отпуск

Ако тъкмо сте се завърнали от летния си отпуск в офиса и не се чувствата напълно удовлетворени и отпочинали, това видео е точно за вас.

Вижте 5-те начина да предотвратим често срещаната депресия след отпуск:

5. Не се претоварвайте

Ясно е, че в момента в който се завърнете на работа, няма да можете да свършите всичките задачи, които ви очакват, тъй като все още не сте влезли в ритъм. Затова си вземайте чести почивки и не се стресирайте колкото и да ви натоварват. В противен случай ще започнете да се чувствате дори по-зле.

4. Късият отпуск

Според специалистите минимума за отпуск трябва да е поне 2 седмици. Добре обмислете, колко време ще почивате, защото трябва да е достатъчно за да се откъснете почти напълно от работа, като се занимавате единствено с лични задължения и хобита. Така след отпуската няма да се чувствате все едно сте изгубили времето си напразно, а напълно отпочинали и дори готови да се завърнете на работа без проблем.

3. Работната среда

Ако винаги ви е трудно да навлезете в работния ритъм след почивка и нищо не може да ви помогне, значи е доста вероятно да не харесвате работата си изобщо. Много голям процент от хората, които харесват работата си и се чувстват доволни с нея, са готови да се завърнат на работното място без проблем, като бързо навлизат в работното темпо и се захващат със задълженията си.

v
Снимка: Thinkstock

2. Как да се подготвите

Има няколко начина да се подготвите за завръщане на работа. За да се заредите с енергия е важно е да правите любимите си неща, преди и след работното време. Например да се разхождате или да играете компютърни игри. Да общувате повече с приятелите си. Да ставате 30 минути по-рано за да спортувате или подреждате мислите си.

1. Обратно на работа

В работата започнете първо с най-простите задачи, които не изискват особена концентрация на вниманието или големи умствени усилия. Разказвайте на колегите си за приятната отпуска, показвайте снимки и раздавайте подаръци. Това е най-успешната програма за първия работен ден.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти