Създадено за eBag

5 мита за пазаруването на храни онлайн

d
Снимка: iStock/ Getty images/ Freepik

Всички сме били там – на пазара за свежи плодове и зеленчуци, до месарницата за няколко пресни пържолки, до кварталната пекарна за още топъл хляб, а после и до онази мандра, която приятелите ни толкова хвалят, за да купим сирене и кисело мляко за един разхлаждащ и добре изстуден таратор. И ей така, в разходки с торбите, денят почти e свършил, краката ни болят, а настроението за готвене никакво го няма. Всички сме правили и кръгчета с колата, за да намерим подходящо място за паркиране пред големия супермаркет и след като сме похарчили куп пари за нужни и ненужни продукти, бутайки препълнената количка към заветния багажник, сме се сещали, о, Боже! – че сме забравили да купим прах за пране и течна ванилия. 

Посвещавали сме не малка част от свободното си време в изтощителни градски и извънградски обиколки в името на добре заредения хладилник. За разнообразието в хладилника сме напълно съгласни, но нека да поставим под съмнение предразсъдъците за онлайн пазара на храни, за да видим дали наистина ще издържат на фактите от реалността.

Мит 1: Око да види, ръка да пипне

С това твърдение сме съгласни, само ако става дума за онлайн запознанства. Онлайн запознанствата са изстрел на сляпо за разлика от пазаруването от онлайн супермаркет. Казваме го от опит. Плодовете и зеленчуците в eBag.bg са прецизно подбрани, огледани, доставени от проверени производители и по нищо не отстъпват по качества и хранителна стойност на тези от елитните пазари. В eBag.bg качеството на храните подлежи на непрекъснат контрол, стоките се съхраняват при специален режим, а преди любимите ни пържоли, риба и авокадо да бъдат поставени в торбата, всички те са внимателно проверени и опаковани от отговорния за това пикър в склада на eBag. Доставката е бърза и с лично отношение както към клиентите, така и към храната. В пекарната на eBag се правят всякакви печива. Ако поръчате пресен хляб от лимец например, той гарантирано се пече специално за Вашата поръчка.

d
Снимка: iStock/ Getty images/ Freepik

Мит 2: Онлайн супермаркетите са по-скъпи

Не, не са. Цените на продуктите в eBag.bg са като в традиционните супермаркети, но при поръчка над 100 лв. доставката е безплатна и е директно до вратата на дома. Има и още нещо, което убягва на пръв поглед, а играе не малка роля в оптимизирането на бюджета за хранителни продукти: пазарувайки от eBag.bg, намаляваме поривите за импулсни покупки, можем да следим сметката си, да добавяме, заменяме и да премахваме продукти от кошницата, така че да се впишем в сумата, с която разполагаме. И още в eBag.bg можем да се възползваме от ежеседмичните промоции на редица продукти. Да не говорим, че с настоящите цени на горивата, отиването до физическия супер с кола си е разход.

Мит 3: Онлайн пазаруването е сложно

По-малко от минута е необходима за първичната регистрация в eBag преди първото пазаруване. После сайтът/приложението „ви запомня“ и дори имате свободата да правите списъци с любими храни и напитки, да следите за промоции и да пазарувате лесно и на спокойствие. Продуктите са разделени в категории, за да се ориентираме лесно, и не, не бутаме пълна количка между купища хора. Всичко става от удобството на дома ни, офиса… или откъдето пожелаем. В неделя поръчах всички продукти от първа необходимост, докато пътувах от морето. Заявих слот на доставка в 19.00 ч. и бяха доставени до вратата ми, така че да имаме вечеря, а не празен хладилник.  

d
Снимка: eBag

Мит 4: Доставката крие риск за продуктите ми

Това е поредният мит, който следва да бъде опроверган. В eBag.bg опаковането на избраните продукти се извършва с голяма прецизност. Почистващите препарати са в отделна торба, зеленчуците са грижливо поставени в биоразградими торбички, а най-отдолу са по-тежките като картофи и краставици. Нежните и деликатни малини са поставени в отделна кутийка с капак. Транспортирането на поръчките се извършва в оптимален температурен режим, който запазва вида им и хранителните им свойства. Дори на самите торби е изписано от коя част на склада са подбрани продуктите – сух склад за бисквити и паста, охладени са били рибата и скаридите, както и от плод и зеленчука, където също температурните режими са различни.

d
Снимка: iStock/ Getty images/ Freepik

Мит 5: Едва ли ще мога да намеря всичко необходимо за дома и хладилника онлайн

Напротив! От качествени сезонни и тропически плодове и зеленчуци, през всички видове месо и риба, до прясно изпечен хляб, био и фермерски продукти. Или над 12 000 продукта, достъпни само с един клик. В онлайн супермаркета eBag.bg можем да намерим всичко за трапезата, дома и офиса, както и избрана козметика за възрастни и деца, а спестеното време от разкарване по дрогерии и павилиони можем да прекараме релаксирайки, в компанията на любимите хора… похапвайки вкусна и качествена храна.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти