5-минутният навик, който подобрява живота

5-минутният навик, който подобрява живота
Снимка: Thinkstock

Времето, най-вече онова, което отделяме на себе си, е най-ценният и скъп ресурс, който притежаваме.

Затова - за да го използваме по най-правилния и ефективен начин, трябва да си създадем един съвсем простичък ежедневен навик, чието изпълнение отнема не повече от 5 минути посвещение, но пък гарантира смислен и ползотворен ден.

И всичко е свързано единствено със силата на твоята мисъл...

Тези 5 минути можеш да използваш, докато си още в леглото, след като си се събудила, докато си правиш закуска, докато пътуваш за работа, докато си в спортната зала или пък по време на някоя кратка почивка в офиса.

Ето един примерен план с какви мисли трябва да уплътниш тези 5 минути, за да си създадеш една безценна практика, която ще подобри живота ти:

1-ва минута: измисли кое е нещото, което ще направиш още днес, до края на деня, което ще е свързано единствено със занимание, хоби, дейност, която безкрайно обичаш и която ти доставя удоволствие. Заложи си я като цел още от сутринта и не заспивай, докато не си я случила.

2-ра минута: определи кои са приоритетите ти в личния живот и кариерата – днес, тази седмица, този месец, тази година. И разбира се, след като си оформиш ясната визия за това – работи в посока за тяхното осъществяване като започнеш още сега.

Снимка: Thinkstock

3-та минута: постави си крайни срокове за мечтите си. Нека те са реалистични, но все пак да са свързани с близкото бъдеще. Не влагай енергията си в желания, които си си казала, че ще сбъднеш „някой ден“, но нямаш ясен план как ще се случи това. Ти най-добре знаеш възможностите си – разпредели ги по най-подходящия за теб начин.

4-та минута: помисли как всеки ден ще можеш да работиш в посока сбъдването на мечтите си. Големите неща се постигат с малки, но постоянни усилия от твоя страна, важното е да бъдеш редовна в тези начинания.

5-та минута: спомни си за пътя, който си извървяла, за да стигнеш дотук. За трудностите, за радостите... благодари си мислено и се настрой на вълна осъществяване на заложените в съзнанието ти стремежи. Щом можеш да мечтаеш за тях, значи можеш и да ги постигнеш, оттук нататък всичко е в твои ръце.

И не забравяй – животът се случва тук и сега. Планирай бъдещето, но не живей с мисълта, че мечтите ти ще се случат някой хубав ден, но все пак след доста дълъг период от време.

Седмицата има 7 дни – и оправданието „някой ден“ не е един от тях.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти