5 любими игри от нашето детство (защото ние нямахме компютри и таблети)

Днес всяко дете разполага с мобилен телефон или таблет, а фокусът на днешните игри и забавления от реален е станал виртуален.

Но има много интересни игри от миналото, на които децата на 80-те и 90-те са играли, преди днешната ера на мобилните устройства. Днес, с нотка носталгично настроение, ще ви припомним част от любимите ни детски игри, които ни пренасят в едни по-хубави и по-простички времена.

Народна топка - Тази игра се играе навън и любима на всички деца, израснали през 90-те. Тя е много лесна и забавна. Децата се разделят на два отбора. Всеки отбор избира свой консул и заема предварително уточнената половина от игралното поле. Капитаните (консулите) застават зад крайната линия на противниковото поле за игра.

При сигнал за започване на играта капитанът (консулът) на отбора подава топката на своите съотборници от полето за игра или се опитва да улучи противникови играчи, които бягат свободно из своето поле. Улученият с топката играч излиза от полето за игра. Играта продължава, докато не бъдат изкарани от полето всички противникови играчи.

Ръчички, ръчички - Тази игра в миналото е била много популярна в Русия, както и у нас. Едно дете държи предмет в ръцете си, а всички останали чакат да го получат с протегнати ръце. Само че детето го пуска в ръката на избрано от него дете, а другите трябва да познаят кой държи предмета.

Кой ще получи подаръка? - Тази игра е била популярна в Скандинавските страни и в Америка. Родител опакова нещо дребно в много хартии, докато подаръкът стане огромен. Децата се нареждат в кръг и всяко маха по една от опаковките. Получава го детето, което е махнало последната опаковка. Целта на тази игра е била родителите да научат децата си да споделят.

деца
Снимка: Thinkstock

Магаре - Тази игра се играе от пораснали момчета и е известна с различни имена по света. У нас е известна като „магаре“. Момчетата се катерят едно върху друго, докато накрая всички паднат долу.

Криеница - Една от най-любимите игри на децата в миналото е била криеницата. Едно от децата си затваря очите и брои до сто, докато другите се крият. След това започва да ги търси, а всяко дете, което е открито, отпада от играта.

Вижте още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти