5 лесни стъпки за по-успешни кариера и бизнес

5 лесни стъпки за по-успешни кариера и бизнес
Снимка: Thinkstock

Експертите са единодушни, че кариерното развитие и успешните бизнес решения се подчиняват на няколко прости правила. Независимо от дейността, независимо от индустрията и независимо от мястото, успелите хора споделят много и различни фактори за успеха си, но долните 5 се повтарят от всички. Прочетете, следвайте ги и резултатите няма да закъсненият:

1. Инвестирайте времето си, срещайте се, слушайте и се учете от настоящи бизнес лидери, а не от хора, които изкарват пари от публични лекции. Опитът на публичните лектори не може и няма как да Ви е полезен, защото когато те са били успешни (ако въоще са били) времето, технологиите и пазарните процеси са били съвсем различни от тези днес, а да не говорим от тези утре. Пенсионираните или превърнали се в шоу звезди бивши лидери са като цирковите артисти – правят си номера и си тръгват, но Вие никога няма да успеете да направите техните трикове от сцената, а и не Ви трябва.

2. Бързата кариера и успехът на предприемача си приличат по това, че и в двата случая изпреварваща информация за пазара, технологиите, познанията за реалните процеси днес и очакваните утре са факторите, които правят едни решенията успешни или не. Ако Вие намерите и поддържате достъп до няколко проверени източника на информация, Вие сте си осигурили конкуретно предимство.

3. Само мениджъри и предприемачи, които разбират и знаят как да изполват дигиталните технологии ще продължат да правят успешен бизнес, а за останалите оцеляването ще бъде основно занимание. Преди 3 дни изпълнителния директор на най-голямата банка в Америка D Джей Пи Морган изпрати писмо до акционерите и борда на директорите на банката, в което споделя своите притеснения, че новите и иновативни и стартиращи компании искат „да изядат обяда на големите банки и финансови институции“, както пише той. Щом най-голямата банка в Америка има притеснения за бизнесът си, какво остава за по-малките фирми. Подгответе кадрите си и себе си и не пропускайте възможност да бъдете в крак с променящите се бизнес правила и noновите технологии.

4. Създавайте лични контакти с успели предприемачи и топ мениджъри, това е Вашия билет към успеха. Срещите и няколко разменени думи с топ мениджъри и успешни предприемачи могат да преобърнат бизнесът Ви и да Ви направят успешен за една нощ. Това са хора, които имат много опит и много контакти. Те в повечете случаи създават правилата в индустрията. Няколко разменени думи и лично разрешение от тях да им изпратите имейл с идеята си ще Ви спети седмици, а може би месеци проучвания или опити и грешки, ще Ви даде огромно конкуретно предимство и достъп до реален ментор или инвеститор. Ще останете изненадани, колко лесно е да помолиш и да получиш подобно разрешение – просто трябва да опитате!

5. Няма по-добър човек от Вас, който да свърши горните лесни стъпки. Правете тези правила лично и от първо лице и не пропускайте нито една възможност, защото и възможностите не са много.

И ако се питате как и къде можете да се срещнете топ мениджъри и предприемачи от компании като Cisco, SAP, Forbes, Wall Street Journal, Microsoft, Samsung, Google, представители на автомобилната, банкова и финансова, фарма, туристическа, технологична, рекламна и медиа индустрии и инвеститори, които търсят идеи и проекти, в които да инвестират, имаме добра новина. На 21-22 април в София се провежда едно от поредицата най-големи и влиятелни световни събития – CEEDS'15 by Webit.

Бонус е и специалното парти, което се прави съвместно с Fashion TV, където можете да правите много ефективни лични контакти в неформална обстановка.

В рамките на събитието присъствайте лично и следвайте горните лесни 5 стъпки. Вие ще черпите знания от извора, ще участвате в дискуси по теми, които Ви вълнуват и ще имате възможност за лични срещи с лидери от цял свят. В следващите 2 дни все още имате възможност да направите една от най-добрите инвестиции в кариерата и бизнеса си – в билет за CEEDS'15. Билети можете да закупите онлайн на адрес www.webit.bg

***

За световната серия събития Webit:

Световната серия събития Webit e създадена от Пламен Русев, български сериен предприемач и инвеститор. Заедно със съпругата си Аниела Русева и международния им екип само за 6 години те наложиха събитията Webit сред най-престижните и влиятелни форуми за дигиталната икономика и като единица мярка за най-високо ниво място за среща на световни технологични, дигитални, маркетинг, рекламни и медиа експерти. Наред с това тяхната фондация Webit Ambassadors Foundation подпомага предприемачи от цял свят, като предоставя маркетинг ресурси, менторинг, и създава възможност за младите и иновативни компании да се свържат с инвеститори, медии и корпорации. През 2014 над 1600 стартиращи компании кандидатстваха за този грант, от които 180 бяха избрани.

Първото Webit събитие се състоя в София през октомври 2009 година. Днес събития Webit се провеждат в Истанбул, Турция; Дубай, Обединени Арабски Емирства; София, България, а предстоящи са събития в Китай и Индия.

Над 400 от най-известните технологични, дигитални, медиа и реклами световните лидери презентират годишно в рамите на събитията Webit, а общо над 15'000 са посетителите на събитията в цял свят, като броят им расте ежегодно. За последните 6 години събитията Webit са посрещнали над 40 000 посетители от над 110 държави. Световните медии, представители на най-големите корпорации и топ инновативните предприемачи определят събитията Webit като събития без аналог за пазарите, в които се провеждат, а именно Централна и Източна Европа, Близкия Изток, Африка и части от Азия.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти