4-те типа жени в офиса: мрънкащата, сексапилната, готината и въздухарката

жена офис
Снимка: Thinkstock

Росица Костадинова

Човек и добре да живее, идва момент, в който започва да работи в офис. Независимо дали става дума за open space или за малки кутийки, в които ще си ходите на гости с колегите по време на почивка. 

Колкото и да ни се иска да избягаме от стереотипите, трябва да си признаем, че всеки един от нас (да, дори вие!) отговаря на определен модел поведение. 

В това няма нищо лошо, стига поведението ни да не влияе отрицателно на околните. Винаги ще има някой, който да ни дразни малко повече от останалите или някой, на когото симпатизираме. 

Ако съберем 100 човека в един офис, задължително ще има поне четирима, които ще отговарят на определени типажи. Боже, какви 100, та аз съм работила в офис с десетима човека и пак попаднах на онези четири типа жени, за които ще ви разкажа. 

стрес
Снимка: Thinkstock

Нека започнем с... мрънкащата колежка. 

Тя е тази, която все е недоволна от нещо - от температурата на климатика, от кафето в офиса, от разписанието на автобусите сутрин, от мястото, на което седи. Това е жената, която може да ви побърка с периодичното си мрънкане за абсолютно всичко. Тя има мнение по почти всеки въпрос и то не е никога положително. За нея няма делник, няма празник. Няма и ден за получаване на заплати или рождени дни на колеги. Устата ѝ никога не спира, а пуфтенето е част от нейната същност. Тя винаги ще намери нещо, което не е наред, но никога няма да направи нищо, за да го оправи. 

жена
Снимка: Unsplash

Продължаваме със... сексапилната колежка. 

Ако работите в офис, веднага ще се сетите за кой точно става дума. Тя никога не изглежда по-малко от перфектно, това би било извън нейната природа и религия. Ако има дори малка бримка на чорапогащите или паднало косъмче от изкуствените мигли, тя не може да се понася. Тя е най-красивата жена, която господата в офиса ви са виждали и едновременно най-изкуствената жена, която дамите в офиса ви някога са познавали. Тя се облича винаги по последна мода или поне се старае всичко по нея да бъде от Roberto Cavalli нагоре. В повечето случаи тя не е неприятна личност, даже напротив. Понякога може и да ревнувате вниманието, което получава, но тя определено си го е заслужила. Вие бихте ли станали 3 часа по-рано сутрин, за да изглеждате толкова перфектно, колкото нея? 

жена
Снимка: Unsplash

Стигаме до... готината колежка. 

Това е онази жена, която с удоволствие бихте нарекли своя приятелка. Тя е почти винаги усмихната и най-важното - не натрапва присъствието си, но въздухът в стаята се променя, когато тя влезе. С нея можете да излезете на обяд и да си говорите всевъзможни неща, без да стигате до теми, свързани с работния процес. Моята готина колежка може да изглежда по абсолютно различен начин от вашата - всичко зависи от офиса и естеството на работа. Тя е отборен играч и винаги би помогнала на когото и да е от екипа. 

жена
Снимка: Thinkstock

И нека приключим с... въздухарката. 

Това е жената, която може да ви опише всички детайли от пътешествието си до Тайланд, а по-късно да се окаже, че кракът ѝ никога не е стъпвал там. Това е жената, която обгражда себе си с ореол от обещания и намерения за подобряване на работния процес, но никога не успява да ги изпълни. Нейната уста винаги знае много, но ръцете ѝ остават вързани. Тя възхвалява всяка една своя малка стъпка, превръщайки я в огромен скок. Тя е тази, която общува с всички, но никой не иска да работи с нея. Когато говори за себе си, винаги слага короната си, въпреки че е от вестник. Тя живее в заблуда, че без нея колегите ѝ биха умрели от скука. 

Сигурна съм, че ще намерите съвпадение в поне един от типажите, които ви описах. А ако не сте... значи всъщност това сте вие. Но не се стряскайте, ако тази характеристика не ви е допаднала.

Имайте предвид, че характерът на всеки се мени в секундата, в която кракът ни стъпи в офиса. Ако сте щастливи у дома, какво значение има какво мислят за вас колегите ви, нали? :)

жена стил щастие лято
Снимка: Thinkstock

Още интересни статии, които да прочетете: 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти