Създадено за NESCAFÉ 3in1

4 прохладни идеи за горещите летни дни

4 прохладни идеи за горещите летни дни
Снимка: iStock/Getty Images

Лятото най-накрая дойде! След цялото чакане и молитви дъждът най-накрая да спре се случи и вече можем да сме сигурни, че наистина е лято.

Но жаркото слънце сякаш се оказа малко по-силно, отколкото си го спомняхме в студените зимни вечери.

За да ви помогнем да преживеете по-лесно най-горещите дни от годината и да се насладите на всеки летен ден, събрахме за вас няколко практични съвета как да се разхладите със стил.

a
Снимка: iStock/Getty Images

Дрехите – противно на общоприетото схващане оскъдното облекло невинаги означава прохлада. Вместо да залагате на тесни рокли и къси поли изберете широка кройка и прохладна материя.

Освен че ще изглеждате изключително стилно с разкроена ленената рокля, ще чувствате прохлада през целия ден, а всеки полъх на вятъра ще ви напомня вечерна разходка по кея на любимия ви морски град.

Заложете на светли тонове, те не привличат слънчевите лъчи така силно, както тъмните дреха, а и с бели дрехи новопридобитият ви летен тен ще изглежда още по-впечатляващ.

a
Снимка: iStock/Getty Images

Приемът на достатъчно количество вода е важен през всяко време на годината, но е от особено значение през лятото. Увеличете количеството вода, което приемате обикновено с чаша, две, за да сте сигурни, че няма да се дехидратирате.

През по-топлите месеци от годината тялото ни се нуждае от повече течности, за да се охлажда. Колкото по-добре хидратирате тялото си, толкова по-освежени ще бъдете.

Добрата хидратация ще ви накара не само да се чувствате, но и да изглеждате по-добре.

a
Снимка: Nescafe Frappe

Поставете работата на пауза за 15 минути. В разгара на деня, когато слънцето е най-жарко, откраднете своите няколко минутки само за себе си или за сладки приказки с колеги и голяма чаша ледено фрапе.

Може да го приготвите много бързо и лесно, където и да се намирате. Всичко, което ви е нужно, е чаша студена вода и пакетче (стик) NESCAFÉ 3in1 FRAPPÉ, по желание може да добавите и няколко ледчета.

А за любителите на изненадващите комбинации тази година NESCAFÉ има лимитирано предложение с неустоим вкус на ванилия и карамел - NESCAFÉ 3in1 FRAPPÉ Vanilla-Caramel.

Осен че ще освежат, кафето и кратката почивка ще ви заредят с енергия до края на работния ден.

a
Снимка: iStock/Getty Images

Заменете следобедните с вечерни разходки. Колкото и изкушаваща да е идеята за разходка в ранния съботен следобед, много по-добра идея е да изчакате до привечер.

Сладоледите още се са си там, но слънцето ще е далеч по-благосклонно към още бялата ви кожа.

А като награда за търпението ви ще се може да се любувате на красив летен залез, който всичките ви последователи в Инстаграм ще оценят.

Advertisement

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти