4 мощни начина да подобриш продуктивността си (И кафето не е сред тях!)

4 мощни начина да подобриш продуктивността си (И кафето не е сред тях!)
Снимка: Thinkstock

Мария Николова

Да зациклиш в личния и професионалния живот се е случвало на всеки от нас.

И това е съвсем в реда на нещата – когато всеки ден правиш едно и също.

Нормално в един момент всичко това да се превърне в една скучновата рутина, в която липсват предизвикателствата и излизането от зоната на комфорта.

И без последните две изброени развитието ни в кариерата и в персоналните ни взаимоотношения с близките е невъзможно.

Затова, когато усетим, че продуктивността, креативността и насладата от това, с което се занимаваме изчезва малко по малко, трябва да вземем бързи и ефикасни мерки да спрем този процес, преди да се е отразил негативно върху нас.

Всъщност, като изключим стандартните начини да се заредиш с енергия, която да ти даде сили за по-голяма мотивация, има едни други, по-специални мощни начини да подобриш себе си и да се превърнеш в най-добрата версия на себе си в този момент от живота ти.

Ето и кои са те:

Работете упорито, но и почивайте достатъчно и качествено

Работата си е работа, а почивката си е почивка. Ако сте от хората, които вършат нещата в ежедневието си със страст, замах и желание, така трябва да се отнасяте и към заслужения отпуск.

Снимка: Thinkstock

Един безкрайно скъп и полезен съвет: почивайте по-малко дни, но по-често, а поне веднъж годишно взимайте по-дълги периоди за уединие и спокойствие, минимум седмица, а защо не и две.

Изключвайте мислите и съзнанието си, колкото и да е трудно

Това не е никак лесна задача. Някои хора го постигат чрез спорт, други чрез медитация, слушайки нежна разпускаща музика. Но има моменти, в които просто е наложително да спрете да мислите за онези неща, които ви тормозят и просто... да не мислите за нищо.

Възможно е! Става с простоянство и тренировки, като всяко друго нещо. Един такъв своеобразен „мисловен рестарт“ ще се отрази невероятно на ума ви.

Снимка: Thinkstock

Никога не отказвайте помощ, когато ви я предлагат

В живота много често срещаме познати, колеги и дори непознати хора, които с радост и желание ни предлагат помощта си. Безсмислено е да не се възползваме от тях, ние не сме създадени, за да можем и разбираме от всичко.

Но перфектно можем да открием правилните начини да решим проблемите, които са ни затруднили с правилните съвети.

Постарайте се максимално често да пробвате нови неща и да експериментирате

Положителните нови неща идват в живота ни, когато се осмеляваме да преодолеем страховете си и да предприемаме приключения, такива на каквито никога не сме подозирали, че сме способни. Новостите, които ни се случват, винаги са за добро.

И трябва да предизвикваме себе си с тях.

Снимка: Thinkstock

Така започваме да мислим извън нашата гледна точка и да виждаме света, себе си и другите хора по-ясно.  А какво по-хубаво от това да притежаваш висока емоциална интелигентност?

Продуктивността е онази прекрасна симбиоза между вдъхновението, мотивацията, енергията и идеите. Там, където тези 4 неща се сблъскват в едно креативно торнадо.

И за да бъде животът ни смислен, за да ни държи желанието да вървим напред, не бива никога да допускаме да я изгубим.

Още интересни статии, които можеш да прочетеш:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти