4 етерични масла, които ще преобразят кожата ви

Етеричните масла се извличат от растения чрез дестилация и представляват силно концентрирани екстракти. Именно заради високата си концентрация те не бива да се използват директно, а да бъдат разтвoрени преди употреба - например в базово масло или пък в композиция на водна основа. При правилна употреба етеричните масла могат да донесат редица ползи на кожата. Днес ще ви разкрием и кои са най-изявените разкрасители сред тях.

Масло от лайка
Притежава силно противовъзпалително и антисептично действие, което го прави чудесен избор при наличие на акне и мазна кожа. Успокояващият му ефект пък дарява с нежна ласка и най-чувствителната кожа. Освен това етеричното масло от лайка е незаменим съюзник в борбата с целулита и изключително добре повлиява еластичността на кожата.

f
Снимка: iStock

Масло от невен
Екстрактът от невен от векове е познат със своите антибактериални и регенериращи свойства. Етеричното масло от растението значително ускорява заздравяването на кожата, правейки я видимо по-гладка и нежна.

f
Снимка: iStock

Масло от лавандула
Освен че се слави с изключително приятен и успокояващ съзнанието аромат, това масло се отразява отлично и на кожата поради своето регенериращо, тонизиращо и освежаващо действие. Това го прави особено подходящо за употреба при различни видове кожни раздразнения. А ако страдате от косопад, добавете няколко капки етерично масло от лавандула към шампоана си - скоро ще се изненадате много приятно от резултата!

f
Снимка: iStock

Масло от розмарин
Етеричното масло, което се извлича от ароматната подправка, притежава изявено антиоксидантно действие, което го прави чудесен съюзник в борбата с преждевременното стареене на кожата. Освен това екстрактът от розмарин дава отлични резултати при третиране на акне, дерматит и екзема. Добавен към шампоана пък регулира омазняването на скалпа и действа против пърхот.

f
Снимка: iStock

Каквото и масло да изберете да включите в своя ежедневен ритуал за красота, не забравяйте по-често да се доверявате на природата - тя крие най-ценната грижа!

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти