4 алтернативи на Фейсбук - ако обмисляте да закриете профила си, но все пак имате нужда от социална мрежа за контакти

г
Снимка: Thinkstock

Много от нас се разочароваха от Фейсбук след последните разкрития за това какво се случва с личните ни данни, когато те попаднат в социалната мрежа.

Някои хора дори решиха да закрият профилите си там.

Ако и на вас ви се върти подобна идея в главата, но все пак не искате да оставате без възможности за комуникация през сожиална мрежа, ето ви 4 алтернативи на Фейсбук, в които можете да поддържате вируален контакт с вашите близки и познати.

И не забравяйте, че времето е ценно, времето е всичко! Колкото повече от него прекрарвате в реални преживявания, толкова по-щастливи ще бъдете...

Вижте четири алтернативи на Facebook:

Diaspora

Това е една от най-старите алтернативи на Facebook, а също и една от най-уникалните по отношение на настройки. Вместо да е собственост на отделна компания, софтуерът Diaspora е с отворен код и може да бъде управляван от всеки, който иска да създаде сървър.

Потребителите могат да избират на кой сървър да съхраняват информацията и дори да си създадат профил там. Те могат да взаимодействат с всеки друг потребител на Diaspora, независимо на кой сървър се съхраняват данните им.

г
Снимка: Thinkstock

Path

Path е платформа с изчистен и прост интерфейс, създаден с цел да улесни максимално потребителите. Един от най-големите плюсове е, че можете автоматично да споделяте публикациите си в други социални платформи като Facebook, като това ви спестява време.

г
Снимка: Thinkstock

Vero

Платформата е създадена само за мобилни устройства и има страхотни инструменти за управление на снимки. Политиката им за защита на личните данни не е толкова силна, колкото на някои други, но дава на потребителите много контрол.

За в бъдеще се планира да се наложи абонаментна такса, за да се избегне издържането на платформата посредством реклами. Тези неща биха отказали някои бъдещи потребители, но Vero със сигурност е платформа с потенциал.

г
Снимка: Thinkstock

MeWe

Друга алтернатива е MeWe. Интерфейсът е прост и интуитивен, обхваща всички основни функции като тези на Facebook и е посветен на поддържането на поверителността на потребителите. В MeWe съществува рекламиране, но то няма конкретно таргетиране.

г
Снимка: Thinkstock

За още полезни и практични статии харесайте страницата ни във Facebook ТУК.

За още интересни материали изтеглете нашето мобилно приложение ТУК

Последвай ни и в Инстаграм ТУК!

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти