3 причини да дариш дрехите си и да обновиш гардероба си за есента

3 причини да дариш дрехите си и да обновиш гардероба си за есента
Снимка: Weheartit

Росица Костадинова

Заради бързо навлязлата вълна от хубави и все пак достъпни дрехи, гардеробите ни направо се пукат по шевовете от количества, които дори нямаме време да носим. 

Затова най-доброто решение, което мога да ви дам, е да дарите част от дрехите си тази есен и да освободите място в гардероба си тази есен. 

Разбира се, че просто можете да ги изхвърлите, но... защо да хвърляме нещо, което може да се носи поне още един сезон, тъй като ние сме успели да го сложим само два пъти. 

Нека се разграничим от всички дрехи, които са с петна и скъсани прекалено много - все пак не даряваме дрехите си, за да изхвърлим боклуците си. 

Тези, които наистина не стават за носене, съвсем спокойно можете да използвате за парцали вкъщи или спокойно да изхвърлите. 

Но тези, които вече не са на мода и са сравнително запазени, могат да бъдат част от живота на някой друг. Защо не?

Ето моите 3 причини да дарите дрехите си тази есен и да започнете начисто и с усмивка на лице:

1. Да, гардеробът ви ще изглежда далеч по-подреден и... празен. И в това няма нищо по-хубаво. Защото по този начин освен, че можем да детоксикираме гардероба си, ще успеем да детоксикираме и самите нас. 

Това ще ни даде усещане за свобода и пълноценност. Вътрешното удовлетворение и грижа за другия са бонус към това. 

Дори и да става дума само за една чанта, която сме дарили, е прекрасно да започнем да създаваме този навик у себе си. Защото дарението е висша форма на рециклиране!

2. Ако дарим, имаме възможност да подпомогнем локално нуждаещите се. При всяка смяна на сезона в България се организират доста събития, които подпомагат това. 

Тяхната цел е не да ви ощети и да изтъкне нуждата на другия, а да помогне на обществото да се заздрави. Да помислим заедно. А и нека си го кажем - защо ти е онази блуза, която пазиш просто за спомен или онези дънки, в които знаеш, че няма да влезеш и не си обувала от 3 години. 

3. Отстъпки и приспадане от данъци - доста добра причина да дарим, нали? Доста често кампаниите за дарителство се организира от големи компании, които работят заедно. Те почти винаги предлагат да вземат вашите стари дрехи в замяна на определена отстъпка в магазин. 

Ако правите по-големи дарения към специализиран дом (подгответе се с достатъчно информация относно изискванията на държавата и самия дом), това би се отразило благоприятно на данъците ви. 

Не мисля, че са нужни повече причини, за да отидете и да изчистите гардероба си. Просто го направете и дарете ненужното. 

Във Фейсбук съвсем спокойно можете да намерите всички текущи кампании, които са свързани с инициативата. 

Да дариш не трябва да си от определена част на обществото, просто е нужно да бъдеш човек.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти