Създадено за iRobot

3 начина да се отървете от чистенето

3 начина да се отървете от чистенето
Снимка: iStock

Да чистиш собствената си къща е едновременно задължение, което си е лично твое, но и истински тежък труд, който... не се заплаща. Наистина няма по-досадна работа от домакинската, а към това прибавете и факта, че никога не спира – колкото и да чистиш, пак се трупа прах, и ето ви една работа, която никой не иска да върши.

Но, хелоу, вече сме в 21 век и няма нужда да тупаме черги до припадък или да получаваме лумбаго от търкане на пода по няколко причини – първо, има и по-иновативни начини за почистване и второ – тази задача е за всички и е редно да е споделена между всички членове на семейството. И така, ето няколко идеи как да превърнете почистването на дома в нещо лесно и непредизвикващо отвращение и досада.

r
Снимка: iRobot

Разделете домакинската работа

Освен ако не живеете сама или сама с малко дете, няма никаква причина вие да вършите цялата работа по поддържането на чистота вкъщи. Мъжете, по-големите деца и каквито други членове на семейството пребивават у вас могат съвършено ефективно да натиснат копчето на прахосмукачката, на пералнята или просто да избършат прах. Така няма да прекарвате по пет часа всяка събота или който там ден от седмицата ви падне за чистене, в лазене по пода, бърсане, събиране на играчки и други досадни дейности. А и в разделението има бонус ефект – така най-накрая ВСИЧКИ ще разберат колко тежка работа е чистенето и няма да гледат на това едва ли не като на лека следобедна задачка, вписана в автобиографията на всички жени по рождение.

g
Снимка: iStock

Наемете си домашна помощница

Да, това е вълшебницата, която ще идва и ще почиства и подрежда къщата, и ще я оставя във вида, в който искате, но... срещу заплащане. Защото какво? Защото домакинската работа Е РАБОТА и тя струва пари. И ако не искаме ние да чистим с прахосмукачка и да си удряме глезените в ръба на шкафовете, просто наемаме някого, плащаме му, а ние употребяваме спестеното време за друго – или за да спечелим повече пари, или за да си почиваме, или за нещо трето. Домашната помощница не е много авангардно нововъведение в други, по-развити държави, но у нас все още се смята за признак на по-висок статус и едва ли не – каприз. Истината е, че да си наемеш човек, който да се справя с домакинската работа вкъщи, е нещо съвършено нормално и добре прието, а и не излиза скъпо. Представете си вие колко бихте платили сами на себе си, ако трябваше да чистите срещу заплащане? И не се подценявайте – все пак го правите цял живот и досега никой не ви е плащал за това. Време е да се освободите от този товар и да го връчите на друг!

g
Снимка: iStock

Заложете на изкуствен интелект

Ако естественият ви разочарова с приказки като „Това е женска работа“, то е време да решите кардинално проблема, като внесете вкъщи изкуствен интелект, който не задава тъпи въпроси, не се цупи и чисти просто феноменално. Най-иновативната прахосмукачка вече е в България и, честно казано, ако не искате да чистите нито вие, нито пък да пускате чужди хора у вас да го правят, тогава просто си купете един приятел, който тихомълком ще обира трохите и фандъците от пода и няма да се оплаче нито един път. При това, в случай, че имате не едно, не две, а десет жилища (ама какви хора сте вие, бе?), чисто новата и почти извънземна Roomba® i7+ не само запомня помещенията в 10 жилища, но и се самопочиства!

Новата прахосмукачка-робот определено ще ви вземе акъла, а с него ще отнесе и всеки боклук, който срещне на земята във всичките 10 жилища, в които я занесете. За това ѝ помага технологията за интелигентно картографиране Imprint™, чрез която роботът прави карта на помещението, което трябва да изчисти.

r
Снимка: iRobot

Хубаво си помислете – вие някога правили ли сте карта на хола? Не сте. Обаче Roomba i7+ прави и запаметява до 10 жилищни плана и имената на стаите в тях. И така, ако го преместите на друг етаж или в друго жилище, човекът... пардон – роботът, просто ще разпознае локацията и ще я изчисти, както е инструктиран. Няма мрънкане, хъхрузене и влачене на пантофи по пода. Просто му подавате гласова команда или му пускате специална настройка в мобилното приложение iRobot HOME и си живеете живота.

А когато приключи с чистенето, няма да се тръшне на дивана или да си иде в стаята и да ви хлопне вратата под носа, а учтиво ще изпразни контейнера за боклук в първата по рода си самопочистваща база Clean Base™. Така буквално ще забравите за чистенето за седмици наред!

И, за разлика от всички видове прахосмукачки и зад-прахосмукачни устройства (тоест – хора), iRobot Roomba автоматично ще настройва височината на почистващата глава, така че двете налични четки да се адаптират към пода. Тя с удоволствие ще се навре под всяка мебел и във всеки ъгъл, за да глътне боклуците и дори да иска още, от всички видове - от прах и леки замърсявания до козина на домашни животни, коса и по-едри боклуци.

g
Снимка: iRobot

А накрая знаете ли какво прави? ДАВА ВИ ОТЧЕТ. Отчита се за свършената работа и винаги е готова да се подобри и представи още по-добре. Ами, извинете, но дори не е ясно защо го наричат изкуствен интелект... Повече такива интелекти искаме вкъщи, а ние ще им кажем - 21 век, заповядай вкъщи да изчистиш. Ние ще си почиваме.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти