22 изключителни доброволчески примера бяха отличени в четвъртото издание на Годишните награди ГЕРОИТЕ

TimeHeroes
Снимка: TimeHeroes

С изненадващи обаждания, излъчени в ефира на БГ Радио на 20 и 21 март, най-голямата платформа за доброволчество в България – TimeHeroes.org, обяви кои са отличените в годишните награди ГЕРОИТЕ.

Престижните призове бяха раздадени за хора и организации с изключителен принос за развитието на доброволческата култура в България. Журито на наградите мина през трудния избор от общо 211 номинации, за да стигне до решението да раздаде 22 приза.

„С награди ГЕРОИТЕ за четвърта година отдаваме благодарност на много от смелите хора, които ни носят надежда и ни показват колко е важно да бъдем заедно. Героите, които действат, които не чакат, за които да помагаш не е нищо извънредно. И преди, и сега. Искрено се надяваме, макар и по-различен начин, че сме успели да предадем вълнението и огромната емоция, които церемонията по раздаването на призовете носи, както и да отдадем признание на всички заслужили. Благодарим - и на тези, които бяха наградени, и на всички номинирани. За нас е чест! Нямаме търпение за следващите ви добри дела!“

TimeHeroes
Снимка: TimeHeroes

Сред отличените тази година са всички доброволци към Планинската спасителна служба (на снимката горе); застаналите на първа линия в COVID отделения Мирослава Попова и Тихомира Методиева-Тихич; Светла Паркър и Ан Грифин за инициативата си за доставка на топъл обяд на медици в разгара на пандемията; както и Стефания Георгиева и Иван-Александър Иванов за проекта си „Остави се да си Воден“ (на снимката долу).

TimeHeroes
Снимка: TimeHeroes

Наградени бяха още Федерация на природозащитни сдружения „Зелени Балкани“ за техния Спасителен център за диви животни, както и Фондация „Асоциация Анимус“ за горещите телефонни линии за жертви на насилие по време на пандемията.

Статуетки взеха още и Hewlett Packard Enterprise за цялостната доброволческа политика на компанията, магазини Стената (на снимката долу) за малък бизнес с голямо сърце, а също така и журналистът Юлиана Методиева за сайта Marginalia.

TimeHeroes
Снимка: TimeHeroes

Журито на наградите беше в състав Петя Кокудева, писател и журналист, Красимира Величкова, Българския дарителски форум, Александър Куманов, Форум Ключ, Силвия Великова, БНР, както и членове на екипа на TimeHeroes.

На awards.timeheroes.org можете да прочетете историите на всички, които получиха престижните призове в ГЕРОИТЕ 2020.

До 27 декември всеки можеше да номинира доброволци, неправителствени организации, компании, журналисти и други за конкретни техни действия в сферата на доброволчеството в периода май 2019 - декември 2020 г.

Патрон на ГЕРОИТЕ е Фондация „Америка за България“. Основен партньор на награждаването е БГ Радио. Организационен партньор е B2N, a визуалната идентичност - на Noble Graphics.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти