15 неща, които не дължите никому (дори на най-близките си)

жена
Снимка: iStock

В ежедневието ми все по-често ми се налага да си повтарям следната фраза като мантра - "Не си длъжна, не си длъжна на никого". И това е абсолютно вярно. Привърженик съм на тезата, че идваме на тази земя, не за да угаждаме на хората около нас и да оправдаваме нечии очаквания, а за да обърнем внимание на най-важния човек в живота ни - на самите нас.

Тук сме, за да се развиваме, усъвършенстваме, да учим неща от и за себе си, да се променяме, да грешим, да градим и да рушим. Тук сме, за да бъдем себе си, да играем по собствените си правила, да обичаме и да се радваме - в правилното за самите нас място и време.

жена
Снимка: Thinkstock

Ето защо не понасям неправдите и не понасям, когато някой си мисли, че другия му е длъжен за нещо. Постоянно създаваме в главите си списъци с неща, които е добре да правим за другите, но не се замисляме дали ги правим за себе си.

Днес ще си говорим именно за тези списъци с неща, за които не сме длъжно на никого, дори на най-близките хора около нас. Ако искате да живеете по-спокойно и с по-малко стрес, спрете да си мислите, че сте длъжни да правите следните 15 неща:

Към списъка с нещата, които не дължите никому >>>

Вижте още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти