11-те принципа на будистките монаси за балансиран живот, които ни предаде Яна от България

Велина Томова

Кога решаваш да започнеш да живееш истински? Кога излизаш от коловоза на „работа-вкъщи-сън“ и си даваш сметка за всички чудеса, с които сме заобиколени?

Обикновено след голяма лична трагедия. След крясък на тялото и съзнанието ти, че нещо не е наред, че не живееш живота, който искаш, а се вписваш в чужд план.

Подсети ни затова Яна Янева – настоящ инструктор по медитация и собственик на галерия, но бивш корпоративен служител на висока позиция в голяма международна компания.

Както обикновено става, „просветлението“ е дошло след период на изтощителна работа и гонене на цели, които са далеч от понятието „смисъл на живота“.

Тялото започва да се съпротивлява срещу този луд и чужд за него ритъм с физическо неразположение и срив.

Яна се озовава на емоционалното дъно – напуснала работата, която е отвращава и напусната от съпруга, с когото не успяват да намерят  общ език в трудния за нея момент.

Яна
Снимка: Creative Mornings

Не е виждала смисъл в нищо, а дори не е имала навършени 30 години.

След дъното, за щастие, започва бавно изплуване. От отчаянието я измъква курс по медитация, който се провеждал онлайн веднъж дневно.

Това бил нейният един час, в който единствено намирала смисъл.

Постепенно медитативната практика я „издърпала“ от дъното и Яна решила да остави за малко тукашния си живот, за да потърси спасение за себе си в център за медитация в Тайланд.

Там имало хора от всички краища на света, събрани с едничката цел – да си върнат отново баланса, да си спомнят смисъла и да имат сили да продължат напред.

През следващите няколко години превърнала медитацията в свой начин на живот и занимание. Завършила курс и сама се превърнала в мотиватор на хора, които преминавали през същото като нея – прегаряне и после – дъно.

Обиколила е над 15 страни, научила е на медитация и осъзнатост почти 2000 души.

Принципите, на които будистките монаси са я научили и на които учи тя в момента, са 11 и всъщност съвсем леснички за практикуване.

будистки монаси
Снимка: iStock

Очакват ви галерията с кратко обяснение, а Edna.bg благодари на Creative Mornings за възможността да видим, чуем и медитираме заедно с Яна.

Към 11-те принципа за балансиран живот >>>

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти