10 съвета как да водим по-спокоен живот

10 съвета как да водим по-спокоен живот
Снимка: Thinkstock

Тодор Капитанов

Едва ли има човек в съвременното ни общество, който да не е подложен на фактори, водещи до стрес. Тези фактори съществуват в ежедневието ни под най-различна форма - от естеството на забързаната ни работа до например затормозяващото колебание какво да сготвим за вечеря. Взети поотделно, някои от нещата сами по себе си са почти незабележими. Но ако не предприемем адекватни мерки за ограничаването им, същите незабележими неща ще започнат да диктуват живота ни.

Вижте какви начини предлагам за това. Преди всичко обаче не забравяйте, че за да водим по-добър живот, трябва да се усмихваме по-често.

1. Ако сте от малък град, пазарувайте дрехи единствено от интернет. Аз правя така. Не че няма хубава стока по магазините. Просто живея в малък, клюкарски град и когато се провикна от пробната на някой магазин: "Не ми става!", тръгват какви ли не слухове.

2. Ако искате да разширите кръга си на общуване, но трудно създавате социални контакти - не се отчайвайте! Вече има лесен и сигурен начин да направите това - изтеглете кредит и спрете да го обслужвате. Това гарантира постоянен интерес към личността, семейството и начина ви на живот от многобройни трети лица. Какво повече може да се иска за основа на едно добро приятелство?

3. Стремете се да водите спокоен живот, защото повечето болести са на нервна основа. Но все пак не слушайте половинката си, ако ви каже, че заради много вълнение сте си докарали трипер.

4. Знайте, че някои суеверия не са просто измислици. Например прибирането с няколко дни по-рано от командировка е на лошо. Познавам много хора, които направиха така и се разведоха.

5. Твърдоглавието не води до нищо хубаво, освен ако не става въпрос за ерекция. А когато споделиш мръсните си мисли с някого, то отношенията ви стават чисти. Жалко само, че псувните не се броят, иначе досега да сме изчистили отношенията помежду си.

6. Носете си новите дрехи! Вярна е приказката, че по дрехите посрещат. Ако тръгнете голи по улицата, всички ще странят от вас. Вижте само ексхибиционистите. А те наистина държат да ги видите.

7. Когато сме поканени на рожден ден, винаги изниква въпросът какво да вземем на рожденика. Е, не се паникьосвайте предварително, а изчакайте да влезнете в дома му. Когато вече сте вътре, огледайте се внимателно, харесайте си някоя вещ и тогава вече му я вземете. Просто така ще имате информиран избор.

8. Не прекалявайте с чувствата! Максимата, че любовта поражда омраза е вярна. Има немалко хора, които са принудени да търпят омраза от страна на съпрузите на половинките си. Въпреки всичко, любовта минава за градивно чувство.

9. Важно е да не отстъпваме от принципите си. Много хора например, колкото и да им бъде горещо, никога няма да си купят вентилатор, защото имат принцип да не дават пари за духане.

10. Научете се да готвите и ще спасите бъдещите поколения. Да ви попитам: кое е по-трудното - да убедиш баба си, че не си гладен, или да не хапнеш, когато баба ти е сготвила? Бабите готвят вкусно не само, за да нахранят внуците си. Целта е малките да понадебелеят, че да им е неудобно да се разголват през лятото, а после да се излагат, показвайки снимки от щуротиите си. Деморализацията е факт, защото младите вече не слушат старите.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти