Бюджетна почивка: 10 от най-евтините дестинации в Европа през 2024

Почти няма човек, който да не обича да пътува. Колкото и обогатяващо и приятно изживяване да е това обаче, то невинаги се случва толкова лесно. Една от най-често срещаните причини да оставим куфарите и дома и да се откажем от така мечтаната почивка е свързана с финансите. Едно пътуване може сериозно да изцеди банковата ни сметка. За щастие на разположение има редица опции за пътешествениците, които трябва да се съобразят с по-ограничен бюджет.

►Топ 10 на най-добрите дестинации за великденски празници в Европа

Днес ще ви предложим няколко градове, които смятаме, че заслужават място в списъка ви за пътуване тази година. Всички те са изключително достъпни и макар да не са най-големите и известни в Европа, всички са прекрасни места, както и най-евтините градове за престой на континента.

15-те най-удивителни замъци в Европа (един от тях е в България)

Не само, че са евтини за пътуване, но не гъмжат от туристически тълпи. Това обаче не означава, че не са пълни със забавление и вълнение! 

►40 от най-красивите места в света, които трябва да посетите поне веднъж в живота си

Рига, Латвия

градове
Снимка: iStock

Разположен на Балтийско море и известен предимно със своята архитектура, Рига е един от най-достъпните градове в Европа и един от любимите ни градове в света. Когато става въпрос за най-евтините градове за престой в Европа, балтийското бижу Рига често остава скрито съкровище. Докато някои от най-добрите туристически атракции в Рига са готически църкви, средновековни сгради, улици, декорирани в стил Ар Нуво, дървени къщи и съвременни шедьоври, има и много други дейности, които да ви занимават в този град. Ако планирате да пътувате до Балтика, не се колебайте да добавите този прекрасен град към маршрута си за незабравим престой. 

Брашов, Румъния

градове
Снимка: iStock

Брашов е един от най-посещаваните румънски градове в Трансилвания. Централното му местоположение го прави лесно достъпен с влак и тъй като Румъния е идилична страна за пътешествия, това е популярна спирка в много туристически маршрути. Сгушен в подножието на Карпатите, Брашов е перфектната комбинация от средновековна архитектура, зловеща история, легенди и култура, обхванати от атмосферата на малък град. Смятаме, че Брашов е перлата в румънската корона. През Средновековието се е наричал „градът на короната“, което е напълно подходящо. 

Любляна, Словения

градове
Снимка: iStock

Любляна , очарователната столица на Словения, примамва пътешествениците със своята завладяваща смесица от европейски чар на стария свят и модерен ентусиазъм. Този живописен град, сгушен в подножието на Юлийските Алпи, се гордее с калдъръмени улици, барокова архитектура и криволичеща река, украсена с романтични мостове. Любляна е богата на културни съкровища, от добре запазения ѝ средновековен замък, украсяващ върха на хълма, до безбройните музеи, галерии и исторически църкви. Едно пътуване до Словения не би било пълно без посещение на езерото Блед, на кратко разстояние с кола. Това емблематично алпийско езеро със своя перфектен остров и замък като от пощенска картичка предлага спокойно и живописно убежище за любителите на природата. Любляна и езерото Блед заедно рисуват завладяваща картина на уникалния характер на Словения, съчетавайки градската изтънченост и естествената красота в едно незабравимо изживяване.

Вижте всички градове в галерията:

10 от най-евтините дестинации в Европа през 2024

За още полезнa и любопитна информация, харесайте страницата нa Edna.bg във Facebook ТУК, последвайте ни в Instagram ТУК, намерете ни в TikTok ТУК.

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти