10 факта за смеха, които си заслужава да знаете

10 факта за смеха, които си заслужава да знаете
Снимка: Thinkstock

Щастието е навик, подобно на миенето на зъби и оправяне на леглото, който се гради ежедневно, а смехът е най-бързият и универсален път към него.

За да започнем всички седмицата по най-добрия начин, сме ви приготвили 10 интересни факта за смеха, които си заслужава да знаете.

А в края – една смешна история за мъже и жени.

1. Жените се смеят с 25% повече и по-често от мъжете, независимо, че мъжете имат по-добро чувство за хумор.

2. Хората се смеят 30 пъти по-често в голяма компания.

3. Противно на очакванията, много повече хората се смеят на случайни реплики или действия, отколкото на измислени шеги.

4. Смехът е заразен, наистина. Звукът на смеха се регистрира от човешкия мозък, който изпраща импулси към лицевите мускули и предизвиква спонтанна усмивка, която най-често прераства в смях. Затова, колкото повече слушаме и гледаме смеещи се хора, толкова по-голяма е вероятността да се разсмеем и ние. Това е и причината всички комедийни сериали да бъдат озвучени със смях на публиката.

5. Универсалният начин човек да се разсмее е като наблюдава хора, които се опитват да не се смеят, но не успяват и избухват в смях. Това предизвиква и една най-масовите епидемии от смях в Танганайка през 1962-ра година, заради която е затворено цяло училище.

6. Казват, че смехът отличава хората от животните, но истината е че има и животни, които могат да се смеят. Например плъховете се смеят като се гъделичкат помежду си.

7. Смехът гори калории. Не толкова, колкото при активен спорт, но все пак ако се смеем по час на ден, можем да си позволим едно парче сладкиш или една пържола повече безнаказано.

8. Смехът е полезен за отношенията с половинките. Изследвания доказват, че двойките които се смеят заедно имат по-дълги и по-щастливи връзки.

9. Смехът е привлекателен. Статистика, базирана на 10 000 обяви за търсене на партньор, показва, че 70% от жените имат изискване мъжът да ги разсмива и да е усмихнат, а пък 65% от мъжете наблягат върху чувството си за хумор в своите обяви.

10. Смехът е полезен за здравето. Множество проведени тестове доказват, че редовния смях повишава имунитета, подобрява съня и засилва паметта.

И обещаната в началото кратка весела история:

 Разгневен мъж се прибира вкъщи и вика на жена си:
- Всичко знам!
Жена му реагира веднага.
- Така ли! Кажи тогава кой е петия по височина връх в света?

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти