5 начина да бъдем по-позитивни

жена есен щастие усмивка кафе сутрин хороскоп
Снимка: iStock

Всеки иска да е по-често от слънчевата страна на пътя и чашата му да е полупълна вместо полупразна, но различните хора имат и различни методи да поддържат позитивизма си.

Среща с близък човек, хубава книга или филм, разходка в парка, спорт или няколко часа, прекарани насаме със себе си – всичко, което ви кара да се чувствате спокойни и удовлетворени, е нещо, на което си заслужава да отделяте повече време.

„Денят е такъв, какъвто си го направите! Затова защо не го направите великолепен?” - Стив Шулте

„Най-великото откритие на всички времена е, че човек може да промени бъдещето си, като просто промени отношението си към живота.” - Опра Уинфри

„Запишете върху самото си сърце, че всеки ден е най-добрият от годината!” - Ралф Уолдо Емерсън

Затова преди да се отдадете на негативни мисли под влиянието на неприятни изживявания, ви даваме още няколко идеи как да преодолеете отрицателните емоции и да бъдете по-позитивни:

щастие спокойствие
Снимка: Thinkstock

Гледайте в настоящето

Може да ви звучи банално и да сте го чували милион пъти, но да живееш в настоящия момент и да изживяваш пълноценно всеки ден наистина е ключът към това да се чувствате спокойни. Много хора възприемат щастието като далечна дестинация в бъдещето, към която се стремят непрекъснато, а всъщност трябва да се откажете от идеята, че щастието е някъде другаде и да се чувствате удовлетворени от постигнатото тук и сега.

жена усмивка цветя природа щастие спокойствие
Снимка: Thinkstock

Прекарвайте повече време навън

Положителният ефект на природата върху душевното здраве отдавна е доказан научно. Поне по половин час на ден ходене може да окаже благоприятно влияние върху мислите ви, като ви отдалечава от проблемите и пространствата, които свързвате с тревожност. Времето, прекарано сред природата, спомага на доброто настроение, по-добрата памет и защитава мозъка от депресивни състояния.

жена дневник писане спомени
Снимка: iStock

Записвайте си за какво сте благодарни

Опитайте всяка сутрин да си записвате нещата, за които сте благодарни. Например напишете името на човек, когото обичате, нещо, което ви носи удоволствие, спазено обещание – така всеки ден ще започва с хубавите неща в живота, което значително може да повлияе на положителната ви нагласа.

щастие природа
Снимка: pexels.com

Напомняйте си да сте позитивни

Често в ежедневието негативно изживяване може да попие в мозъка ви за секунди и да остане там продължително време, в което да го премисляте и да се връщате постоянно към него. Вместо да се фокусирате върху лошото, опитайте в продължение 30 секунди да мислите единствено и само за щастлив момент или събитие, впрягайки всичките си сетива. Така неприятният момент ще изглежда по-незначителен на фона на истински важните радостни неща от живота ви.

жена йога спокойствие щастие
Снимка: iStock

Медитирайте

Йогата и медитацията са един от най-успешните методи да успокоите ума си и да се почувствате в мир със себе си и околните. Отделяйте всекидневно време за медитация – тя помага за облекчаване на депресията, физическата болка и лутането на ума, което води непрекъснато до отрицателни мисли.

Още: 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти