Създадено за Захира

Сладка вечер по женски

Сладка вечер по женски
Снимка: iStock/Getty Images

Не е нужно да търсиш специален повод, за да се събереш с момичетата. Времето, прекарано с приятелки, е безценно и няма нищо по-хубаво от това да се насладите на разговори и смях в уютна домашна обстановка. 

Няколкото часа, посветени на женското приятелство, могат да се превърнат в незабравима и изпълнена с приятни спомени фиеста. Ето няколко идеи, които ще ти помогнат да организираш перфектната лятна вечер по женски вкъщи.

Създай уютна атмосферата

Подреди меки възглавници и свещи в хола, на терасата или на двора, за да внесеш комфортно и елегантно усещане в обстановката. Свещите не само ще добавят топлина и светлина, но и ще създадат магическа атмосфера. Може да използваш восъчни свещи с лек, летен аромат на ванилия или лавандула.

Снимка: iStock/Getty Images

Украси масата като за празник. Подредбата нека включва свежи цветя в кокетни вазички и красиви чинии и прибори. Отдели време да изгладиш ленена покривка в светъл нюанс и завърши визията с красиви салфетки (книжни или платнени).

Ред е на музикалното оформление

Избери музика, която да поддържа доброто настроение. Меки, акустични балади или елегантен джаз са отличен избор за фон, който не се натрапва в разговора. Ако компанията предпочита нещо по-динамично, направи предварително плейлист с любими летни хитове, които ще поддържат енергията на вечерта.

Снимка: iStock/Getty Images

Специално подбрани напитки

Предложи на дамите свежи и разхлаждащи напитки. Домашно приготвен сок от цитруси и билки е отличен избор – освежаващ и лек, той е идеалният комплимент към всяко ястие или десерт. 

Веднага ти даваме лесна и винаги успешна рецепта за сироп от цитруси и билки с розмарин. Измий една връзка маточина, 10 стръка розмарин и една връзка мента. Подсуши ги с кърпа. Измий с гореща вода един био лимон и един био портокал и ги нарежи на тънки кръгчета. 

Снимка: iStock/Getty Images

Сложи на котлона да заври 750 мл мода. В нея разтвори 1 кг захар Захира, така че да се получи сироп. Добави към него билките и резенчетата портокал и лимон. Разбъркай, покрий и остави в хладилника за 24 часа.

На следващия ден прецеди сиропа и го сложи да поври 3 минути. Напълни с него стъклена бутилка и веднага я затвори плътно. 

Останалото е въпрос на вкус - разреждай сиропа според предпочитанията на гостенките си. Украси чашите им с кубчета лед, в които предварително си замразила стръкчета билки. 

Може да добавиш и други напитки като коктейл мохито или сангрия, които се приготвят лесно, но са супер ефектни. И да не забравяме, доброто старо розе е винаги подходящо за подобни събирания. 

Апетитът идва с яденето

Крилата фраза, която не е никак случайна. За да доставиш истинско кулинарно удоволствие на своите приятелки, заложи на леко и свежо меню, което ще допълни лежерния дух на вечерта. Предложи разнообразие от свежи салати – класическа гръцка салата, салата от киноа с авокадо и чери домати, а защо не и салата със спанак и ягоди. Летните зеленчуци като гриловани тиквички, патладжани и червени чушки също ще бъдат чудесен избор. 

Снимка: iStock/Getty Images

За основно ястие може да приготвиш нещо бързо, но неустоимо. Вземи вдъхновение от средиземноморската кухня, като например паста с песто и сушени домати или кускус с печено пиле и зеленчуци.

Десертът - царят на вечерта

Предложи разтапящ се в устата сладкиш с плодове, който чудесно се допълва с топка сладолед. 

Нямаме търпение да споделим с теб великолепна рецепта за Прасковена галета, с която ще зашеметиш сетивата на своите приятелки.

Подготви си:

300 г. брашно

100 г. захар Захира Кристал

170 г. масло

1 ч.л. бакпулвер

щипка сол

3 с.л. кисело мляко

550 г праскови

1 с.л. царевично нишесте

Захира пудра захар за поръсване

 

Снимка: Захира

Смеси брашното, 80 г кристална захар Захира, бакпулвера, солта, маслото и киселото мляко до гладко тесто. Остави го в хладилник за 1 час. 

Загрей фурната до 180°C. Нарежи прасковите и ги смеси с царевичното нишесте. Разточи полученото тесто, пренеси го в подходящ съд за печене, постави прасковите в средата и прегъни краищата отгоре им. 

Поръси с останалата захар и печи за 35-40 минути. Накрая поръси с пудра захар Захира и сервирай с ванилов сладолед или бита сметана.

Снимка: Захира

Радвайте се на живота и си доставяй малки сладки удоволствия когато има добър повод за това…а всъщност, може и без повод. Още вкусни десертни рецепти ще откриеш на сайта на Захира.

Такава вечер по женски, изпълнена със смях, разговори и вкусна храна, ще остави топли спомени и ще те накара да се почувстваш още по-близка с приятелките ти. Не забравяй, че най-важното е доброто настроение и приятната компания.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти