Женският секс календар

Женският секс календар
Снимка: Thinkstock

Почти за всяка жена всекидневието върви паралелно освен с обичайния 365-дневен календар и със съвсем друг цикъл - този на лунния месец. По-важното в случая е, че събитията в сексуалния ни живот зависят пряко от него. Между другото е добре и мъжете да знаят повече за този своеобразен календар, пише Zdrave.bg.

Женският организъм има своите индивидуални особености, но естественият и здравословен цикъл е в порядъка на 28 дни. Всеки месец организмът изработва репродуктивни хормони, чието ниво се повишава и понижава през различните периоди от цикъла. А това пряко влияе на емоционалното и физическото състояние, а също и на сексуалното желание.

От 1-ви до 7-ми ден
Критичните дни едва сега започват. В кръвта има ниско съдържание на полови хормони. Това води до минимално отделяне на естествени секрети по време на половия акт. Затова предварителната любовна игра, която да предразположи жената, е от особено значение. През този период женската кожа е по-чувствителна, а това пък дава възможност за още по-силно удоволствие от еротичния масаж.

От 8-ми до 14-ти ден
Съдържанието на половите хормони в кръвта се увеличава. Съответно се повишава и самоувереността на жената. Това е времето, когато според специалистите дамите най-добре контролират емоциите и мислите си. Тогава апетитът за секс е най-обострен.

От 15-ти до 21-ви ден
Жената продължава да е в добра кондиция: настроение, оптимизъм. Що се отнася до секса, този промеждутък е като затишие пред буря. Желанието постепенно намалява – поне през определени часове от денонощието.

От 22-ви до 28-ми ден
Женският организъм навлиза в предменструалната фаза. Съдържанието на полови хормони достига своя пик. Именно в този момент при болшинството от жените се променя тембърът на гласа - той става по-приглушен и сексапилен.

Прочетете още:

Играй си с дупето, не със сърцето ми

Митовете, които убиват секса

Секс законите по света

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти