Женската изневяра повишава потентността на мъжа?

Женската изневяра повишава потентността на мъжа?
Снимка: Thinkstock

Колкото и напред в развитието на обществото да отидем, каквито и технологии да навлязат в живота ни (за добро или за лошо), отношенията между мъжете и жените винаги ще се диктуват от първичната цел да продължим живота.

С тази едничка цел – продължението на живота, се обясняват всичко – от това защо мъжете по-често сменят партньорките си (за да си гарантира, че ще има продължение на рода и генетично разнообразие), до това защо жените по време на овулация са най-красиви (за да може да привлекат най-добрия мъжкар в удобния за оплождане период).

секс еротика
Снимка: Thinkstock

И ако за някои от тези теории сме чували вече, то една съвсем нова теза за връзката между женската изневеря и мъжката потентност ни се видя изключително любопитна.

Попаднахме на нея в книгата „Апетит за секс“ на Кристофър Райън и Касилда Джета, издадена вече и на български от Бгкнига.

Ето за какво става дума:

Екип от учени пожелали да разберат поради каква причина мъжете толкова обичат да гледат клипове с групов секс, в който една жена се „радва на вниманието“ на много мъже.

От еволюционна гледна точка би трябвало мъжете да не желаят да се сблъскват с никаква конкуренция и да предпочитат кадри, в които те са единствените владетели на женското внимание.

секс
Снимка: Weheartit

Оказва се обаче, че това влечение на мъжете е подсъзнателно и е продиктувано от любимата ни еволюция.

Тя е направила така, че мъжете да се представят най-добре в състезателна среда, когато има борба за надмощие.

По този начин еволюцията си гарантира, че най-добрият, най-силният, най-умният и изобщо най-идеалният мъж (не се казва дали трябва да е лъмбърсексуален), да остави поколение.

Направени са и изследвания на семенната течност на мъже, гледали сцени с „много конкуренти“ (нека да ги наречем така) и сцени само жени.

Станало ясно, че мъжете, които влизали в ролята на борещи за женското внимание, имали по-добри показатели за качеството и скоростта на сперматозоидите.

Снимка: netinfo

Когато пред очите им има само жени, те се чувстват сигурни за продължаването на рода и сперматозоидите им не са в най-доброто си състояние.

Подобни са резултатите и в ежедневна ситуация. Когато мъжът заподозре, че жена му  може би си има друг или в случай, показателите на семенната течност се подобряват. 

секс
Снимка: Weheartit

Този интересен факт се обяснява именно с желанието на мъжа именно той да даде своя генетичен материал на жената и така да продължи живота. 

Не искаме да ви мотивираме да изневерявате само и само да подобрите потентността на мъжа.

Просто споделяме с вас любопитни факти ;)

Още по темата:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти