Жените ги предпочитат старомодни

Жените ги предпочитат старомодни
Снимка: Thinkstock

Времената могат и да се менят, но повече жени все още държат на старомодното предложение за брак с диамантен пръстен и падане на едно коляно.

Това показва ново проучване, публикувано в "Дейли Мейл".

Близо 72% от 2000 участнички в изследването очакват да получат диамантен пръстен. Изненадващо голям е и броят на момичетата, които все още вярват, че избраникът и трябва да отиде и да поиска ръката им от техните бащи.

Най-ентусиазирани за тези стари формалности са младите жени между 18 и 24 години. Седем от десет искат да видят мъжа си на колене, но с годините тази прищявка изглежда отминава.

Младите момичета все още държат на това, че бъдещият им съпруг трябва да поиска разрешение от бащите им. Повече от една трета от анкетираните между 18 и 24 години (36%) смятат, че искането на ръката е важно и определящо за това дали ще има сватба.

Желанието за голям скъпоценен камък е породено най-вече от светските личности, на които голяма част от представителките на нежния пол се опитват да подражават.

10% от жените признават, че искат сапфирен пръстен като на Кейт Мидълтън, а 5% мечтаят за 18-каратов правоъгълен диамант като този на Бионсе.

Не е изненадващо, че момичетата искат да разкажат за предложението първо на майките си. Повече от половината от анкетираните (56%) казват, че биха се обадили първо на нея, а само 5,4% от участничките ще позвънят първо на бащите си.

Една на всеки шест (16%) ще кажат първо на най-добрата си приятелка, а 500 жени в изследването са отговорили, че ще се обадят първо на бившите си.

Ако сте планирали романтична песен или стих, казан на публично място, по-добре го забравете, защото по-малко от една пета от дамите искат "нещо специално". 

Повечето момичета все още държат на доброто старо романтично предложение на едно коляно.

Почти три четвърти от жените са убедени, че предложението все още е работа на мъжа. 74% споделят, че ако половинката им не повдигне въпроса, те със сигурност не биха.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти