Защо жените мамят под завивките

По този начин дамите искат да задържат партньора
Снимка: sxc.hu

Ново проучване доказва, че все още много жени, които се преструват в спалнята.

Изследването се провело сред 453 представителки на нежния пол, като малко над половината от тях си признали, че често имитират наслада по време на полов акт. Данните са публикувани в научното списание "The Journal of Sexual Research".

Интервюираните дами са били на средна възраст 21 г. и са имали връзка не по-дълга от 32 месеца. Резултатите потвърждават подозренията на повечето мъже, че партньорката им се преструва.

До 60% от жените симулират оргазъм, за да задържат партньора си, показва проведеното от два университета в САЩ съвместно проучване. За разлика от жените обаче, мъжете се преструват по-рядко. Единственото проучване сред мъже , публикувано в същото списание, е установило, че само 18% от 180 интервюирани са се престрували, че са получили оргазъм.

Запитани защо го правят, повечето жени обясняват, че отговарят на очакванията на партньора си, за да повишат неговото его и емоцията на акта и за да предотвратят възможна изневяра.

С две думи - да поддържат интереса и възбудата у него. Оказва се още, че дамите, които усещат по-висока степен на риск от изневяра, се преструват повече. Освен това е установено, че жените, които най-често се преструват са и тези, които са склонни да опитват да прилагат различни стратегии и трикове за задържане на партньора.

В някои случаи те се преструват, за да задълбочат любовта и грижата за партньора и да го накарат да се чувства по-щастлив. Преструвката има цена, защото 51% от тези, които го правят, признават, че се чувстват гузни, но продължават да мамят, защото смятат, че е важно другият да се чувства удовлетворен.

Според изследователите, това поведение е форма на манипулация. В бъдещо изследване те възнамеряват да проучат каква е рентабилността на действителния и симулирания женски оргазъм.

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Edna пита

Колко чифта обувки имате в гардероба?

Трите зодии, без които светът не би оцелял
Астрология

Трите зодии, без които светът не би оцелял

Светът е балансиран, защото е населен с различните представители на...

Ненормална съм, мрънкам и не знам какво искам
Свободно време

Ненормална съм, мрънкам и не знам какво искам

Днес решихме да ви припомним един текст, който ни показва...

Сексът, от който се страхуват жените
Свободно време

Сексът, от който се страхуват жените

Eдна от най-обсъжданите и най-скандалните теми - това е темата за...

Абонамент