Защо не успяваме да променим мъжа до себе си?

Защо не успяваме да променим мъжа до себе си?
Снимка: Thinkstock

Милена Родригес

Ако сумирате цялото време, което всички жени са прекарали в опити да променят половинката си, ще се уплашите от получената цифра. Вероятно периодът ще е по-дълъг и от хилядолетие. 

Това обаче не спира дамите да продължават да полагат усилия в тази посока. Ако вие сте сред онези от тях, които не успяват да постигнат така желаната доминация над мъжкия характер, може би за този неуспех си има причини.

За тях ни разказва нашият психолог и консултант по успешни връзки Милена Динкова:

Причина № 1

Вие НЕ МОЖЕТЕ да промените друг човек – без значение дали той е вашият партньор, или който и да е друг. Вие само можете да създадете обстановката и условията, в които той да иска да се промени.

Вие сте по-скоро катализатор на промяната – някой, който влияе на мъжа до вас, а не който го принуждава да се промени. Истината е, че никога няма да можете да принудите мъжа да се промени – но можете да създадете обстоятелства, при които той да иска да го стори.

Единственият човек, който може да промени едно човешко същество, е същият този човек. Да пиете мултивитамини не кара тялото ви да се излекува, а по-скоро създава условията, в които организмът отключва вродената си способност да се лекува сам. Човешкото тяло е чудно творение, което има способността да прави и постига големи неща, когато е поставено при идеални условия.

По същия начин, когато вашият мъж е поставен в подхранваща атмосфера, която го мотивира и вдъхновява, той е способен на неща, които никога не е мислил, че може да направи.

Причина № 2

Втората причина защо дадена жена се проваля в опитите си да промени мъжа до себе си е защото тя показва твърде очевидно, че иска той да се промени. Повечето мъже се чувстват наранени и раздразнени, когато жените им се опитват да ги променят. В резултат на това, те са още по-малко склонни към промяна.

Това се дължи на основната човешка нужда от приемане, която съществува у всеки от нас. В подсъзнанието на вашия мъж се таи мисълта, че ако вие наистина го обичате, защо тогава ще искате да го променяте? Защо да не можете да го приемете такъв, какъвто е – с всичко хубаво и лошо? Вашите опити да го промените го карат да се чувства неспособен, неадекватен или лишен от силата и уважението, които са му нужни.

И това отново ни води към първоначалния въпрос: Как вие, като жена, можете да промените мъжа до вас?

Като промените себе си – ето как! 

Няма как да го промените директно – но със сигурност можете да го промените индиректно като му позволите да трансформира себе си в резултат на измененията във вас самата. И като се замислите, ще откриете, че да промените себе си е единственото нещо, върху което наистина имате пълен контрол.

Когато променяте себе си, вие създавате атмосферата, условията и обстоятелствата, при които вашият мъж ще ИСКА да промени себе си.

"О, не, аз нямам нужда от промяна – той е човекът, който има нужда!"

Това е много обичайна реакция, която получавам от жените, на които съм давала този съвет. Те винаги спорят: "На мен ми няма нищо..."

Е, знаете ли какво... вашият мъж си мисли същото – че у него няма нищо, което да има нужда от поправка.

Моята препоръка е следната: понеже в Edna връзка мъжът и жената са като скачени съдове, ако вие направите промени на определени свои аспекти, мъжът няма избор и ще трябва да ви последва по начин, който ще ви удиви. Така вие ще се сдобиете със способността да го мотивирате, вдъхновявате и моделирате да стане личността, която може да бъде. Това е като да дълбаеш парче камък и да го превърнеш в красива скулптура.

През XVI век великият скулптор Микеланджело завършва прочутия си шедьовър – статуята на Давид и възхитените му почитатели го питат: "Как успяхте да създадете нещо толкова красиво?". Той отговаря: "Давид просто си беше в камъка. Аз само издялах излишното около него."

Същото важи и за мъжа до вас. Чудесният партньор, който винаги сте си мислели, че той може да бъде, вече съществува. Няма нужда да се опитвате да го превърнете в нещо, което той не е. Потенциалът е налице при него и всичко, което трябва да направите, е да махнете излишните слоеве, които му пречат да го прояви. Вашият мъж е партньор шедьовър, който чака да бъде създаден.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти