Защо не обичам езика му там, долу?

Защо не обичам езика му там, долу?
Снимка: Thinkstock

Мария Николова

От известно време излизам с очарователен мъж, а от две-три седмици взаимоотношенията ни вече са на едно по-интимно ниво.

Сексът с него е страстно и невероятно изживяване, но… При последния ни миг удоволствие той се спусна надолу, между бедрата ми.

„Мога да правя това вечно!“, промълви нещо той от нивото на слабините ми.

А всичко, което си мислех в този момент, бе „О, моля те, недей!“

Ако разпознаваш себе си сред тази често срещана при нежния пол история, това се дължи на факта, че не си сред почитателките на кунилингуса – сексуалното стимулиране на жената с уста.

Истината е, че това не е рядък случай и много момичета се сблъскват разминаване между идеята мъжът да доставя сексуална наслада с устни и език и нейното реализиране.

Според сексолозите неумението на жените да получат оргазъм чрез орална стимулация от страна на партньора си могат да се дължат на 3 основни фактора:

Най-логичната причина за това да не успееш да се отпуснеш напълно, докато той те възбужда с език, е притеснението относно хигиената. Жените понякога се тревожат, че мъжете биха могли да намерят миризмата на вагината им за неприятна.

Всъщност, женският интимен орган наистина има специфична миризма. Ако съвестно и редовно посещаваш гинеколог и поддържаш ежедневна хигиена, можеш да бъдеш сигурна, че твоето най-съкровено ухание в никакъв случай не е лошо. Напротив, повечето господа дори биха се възбудили от нейния аромат, защото той е уникален за всяка Edna жена.

Друго, често срещано предубеждение, е културното и религиозното. В миналото оралният секс е бил обществено неодобрен, дори и забранен, тъй като не е свързан с размножаване, а единствено с удоволствие. Някои общества са вярвали, че единственият и реален начин за изразяване на сексуалност е проникването на пениса във влагалището или пък, че мъжът не е истински мъж, щом доставя удоволствие на жената с уста.

Това разбиране за оралната любов като табу понякога влияе върху съзнанието и днес, предадено ни от майки или баби. Неумението на жената да се отпусне интимно би могло да се асоциира и с нейното възприятие, че този вид сексуална наслада всъщност е нещо неправилно. Дори в нашата страна само допреди 30-40 години темите за секса, извън стандартния му вариант, са били порицавани и считани за непристойни.

Друга причина, поради която жените не харесват оралните ласки е, че невинаги мъжете ги правят по начина, по който действително на дамите им харесва. Този проблем обаче пък се поправя най-лесно.

Ако партньорът ти има желание да го прави, но не се чувстваш достатъчно възбудена по време на този вид любовна игра, просто поговорете. Сподели му какво ти харесва и какво не, без да се срамуваш. На него ще му бъде приятно да бъде напътстван. Ако преминеш на още по-освободено от задръжки ниво, можеш и да му го покажеш нагледно. Първо сама, после да пробвате заедно.

Имаш ли до себе си човек, който с наслада иска да ти дарява удоволствие по този начин, не го пренебрегвай с лека ръка, дори и да ти е неприятно в началото. Приеми го като знак. Спомни си, че и първите опити в секса не са били зашеметяващи, но с времето всичко се е подобрявало, нали?

Имай предвид, че не всички мъже горят от желание да го правят. А има жени, които биха жертвали всичките си чифтове токчета за такъв партньор.

Повярвай, щастливка си!

Виж още: 5-те секс сетива

Секс по хороскоп

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти