Запитали 10 човека и Google защо човек не трябва да се жени…

г
Снимка: Thinkstock

Днес, докато небрежно разлиствах едно женско списание със слепени от слюнка и шоколад страници в чакалнята на зъболекаря, попаднах на любопитен цитат от сърцевед номер едно на планетата Паулу Куельо – един бележит автор, пред когото богоговеят манекенките (по презумпция), дебелите момичета с все още непрекършена мечта, че ще намерят истинската любов и един мой познат, Анто (само че той  престана да се интересува от него, откакто разбра, че всъщност Паулу Куельо не е футболист на Реал Мадрид).

Откъсът, който прочетох, беше от романа му “Изневяра” и ме накара да се закълна пред себе си и снимката на Миролюба Бенатова от заглавната страница, че в момента, в който почна и аз като Паулу да пиша от името на 31-годишната Линда, висока метър и седемдесет и пет, 68 килограма, с най-страхотните дрехи в гардероба, предизвикваща завист у жените и желание у мъжете и въпреки това нещастна в перфектния си брак, ще сложа край на своя живот.

И ще го сложа… като се омъжа.

г
Снимка: Thinkstock

Е, разбира се, не че пред вратата ми се е наредила опашка от кандидат-младоженци като в приказката за Цар Дроздобрад, ама така е думата.

Мисълта ми е, че толкова много страхотии са се изписали за брака и неговите задушаващи емоционални окови (боже, не обичате ли клишетата!), а ето че сега и самият Куельо безстрашно посяга към тази тема, та как ли бих могла аз, никога неомъжвалата си, непознала мъжки шамар и мириса на непран чорап, да се изкажа компетентно по въпроса!?

И все пак реших, като една същинска Елена Йончева, да се впусна безстрашно в димната завеса на брачната война, за да стигна до истината.

г
Снимка: Thinkstock

А именно: Кое е можело да предотварти тази война? И да не се стига до жертвите в нея?

За целта се допитах до десет човека и интернет.

Ето техните отговори:

Ангел (32, Барселона, неомъжен, гей): Ако си омъжен, е по-сложно да се изнверява. А и втората причина е, че като се разкрие изневярата, после трябва да се развеждаш, което пък е много сложно. То аз навремето дойдох в Испания с намерение да се оженим с гаджето ми, понеже тука нали хомосексуалните бракове са разрешени, ама докато си оформим документите, това-онова, и той взе че ми изневери с трима наведнъж на един новогодишен купон.  А аз – само с един! Та тогава си казах, че не можем хем да сме женени, хем да продължаваме да спим с други хора, което си е голям кеф по принцип, и се отказахме.

г
Снимка: Thinkstock

Анастасия (35, омъжена, с едно дете, американофилка): Ами недей се жени, кой те кара! А който вече се е оженил, това е положението. И ако искаш да знаеш, в Америка не се женят само тия, дето могат да си позволят сами да изплащат ипотеката на къщата.

Росен (45, женен, с 2 дъщери, фен на италианския футбол):  Защото требва винаги да се събираме у Васе, за да гледаме мача. (с престорено женски глас с обвинителна нотка) „Само ми пушите тука и псувате пред децата!“ Писна ми, егати!

Калина (29, неомъжена, живее на квартира заедно с гей-приятел):  Съобразяваш се с по-малко хора като нямаш съпруг или съпруга. Не че сега аз не трябва да се съобразявам със Стас…и неговата най-нова мания да се разхожда само по гащи на Aussiebum с джобче за топките из апартамента!

г
Снимка: Thinkstock

Силвио Канаферов (32, неженен, в колеблива връзка с Венера): Винаги можеш да си вдигнеш шапката и да заминеш където си искаш. А сега какво… Вика ми Венера оня ден: „Ми не знам, мило, дали искам да се впусна в сериозна любовна връзка с теб и да не дам на никой друг повече да прави турска чекия, с извинение, между гърдите ми, понеже къде отивам аз, ако утре ти предложат оная работа в Германия?...“ Така де. А и аз нямам намерение цял живот да нося вкъщи на децата ни да си играят с пилешки трътки.

Сузи (21, студентка в НБУ, мечтае да спи „с някой мноо як футболист“ и да си татуира „нещо мноо яко“):  Не е гот да си женен, щото … понеже… чакай малко! Като ми каза, че ще ме питаш тоя въпрос, си бех написала отговора на айфона, ама са не мога да го намеря къде точно.  Айде после ще ти го пратя на вайбъра, че сега малко бързам, душка.

г
Снимка: Thinkstock

Георги (37, Пловдив, неженен, бизнесмен):  За да не се репродуцира, майна! Репродукцията води до унищожение първо на родителя и впоследствие на човечеството като цяло…от пренаселване и дебилизъм. Нито има кой да изхрани толкова народ, нито да го образова.

Калоян (7, очевидно неженен): Не знам.

Елена (13, сестра на Калоян, неомъжена, макар че й се иска да се омъжи за Джъстин Бийбър или в краен случай за Васил от техния клас): Защото баба все врънка на дядо ми: „Ох, писна ми 45 години да те гледам!“ и това малко ме притеснява мен лично. Макар че ако се омъжа за Джъстин, няма да ми писне да го гледам, дори и когато стане на 75 години, понеже винаги ще е толкова красив!

Станислав-Стенли (24, неженен, фен на метъл музиката): Бракът е конспирация, човече. Също като теорията за климатичните промени, убийството на Кенеди, кацането на Луната и фактът, че всички известни личности са марионетки на своите правителства.

г
Снимка: Thinkstock

Интернет (глобална система от взаимосвързани компютърни мрежи, която използва стандартния пакет от протоколи TCP/IP, обслужвайки милиарди потребители по целия свят):

1. Можеш да се фокусираш върху кариерaта си  

2. Можеш да правиш каквото си искаш, когато си искаш

3. Можеш да си позволиш сексуално многообразие без последствия и чувство за вина 

4. Можеш да натрупаш богатство (??)

5. Можеш да се радваш на спокойствие

6. Можеш никога да не се разделяш с любимите си играчки, само защото половинката ти настоява да ги изхвърлиш

г
Снимка: Thinkstock

Попитах и кастрираната си 12-годишна котка какво мисли по въпроса за обвързването с брак, а тя само сърдито измяука: “Всички котараци са тъпаци с мустаци!”

Автор: Мая Вуковска

Припомнете си още: Сексът и селото

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти