За присъствието и отсъствието

За присъствието и отсъствието
Снимка: netinfo

Катя Стоилова

"Мамка му, защо всички хора, с които мога да говоря по мъжки, са от женски пол?!?”  - това преминава като цунами през главата ми, когато се сещам за някоя от приятелките си....

Най-черният комплимент, който съм получавала, беше от един анестезиолог със зашеметяващ чар и и приспиващ бдителността език. И тъкмо той ми каза веднъж "Не показвай на мъжете, че си умна. Бъдещето с умна и красива жена един ден се превръща в живот само с умна. Такова чудо не пожелавам и на най-големия си враг!

Когато чух това мъжко съждение, се събудих като от удар с чук на гарата, където чаках от петнадесет години един мъж. Казвам го с тъгата на хубава жена, каквито са и приятелките ми, с които се събираме все по-рядко, за да поговорим по мъжки на някоя и друга бира. И все по-рядко в темите се завъртат мъже.

Какви жени познавам – истински пичове! Да ти е кеф да пиеш! Разбираме се с една дума. Абе, защо малко поне не си падах по жени! Колко лесен би бил живота... А то, дори женско порно в самотните студени вечери, ми е неинтересно...

Освен това в компанията ни няма място за еманципатки. Защото между нас не вирее нищо изкуствено и фригидно. Ние сме добри и когато сме простачки като бирата, с която най-често се наливаме, и когато сме гневни като водките, които шибаме на екс, когато държим да си доказваме мощ, и стилни като виното, когато сме на естетски събития.

А иначе, откъдето да ни погледнеш, сме с женско либидо, та ми е необяснимо как се научихме да носим толкова на пиене, на болка и на единачество... И как не се примирихме да ни обичат така, както дойде.

Отдавна не чакам никого на тази гара. Слизаха всякакви мъже – умни, глупави, красиви и не чак толкова, богати на пари и на истории. Слизаха и истински мъже, които гледах с широко отворени очи. Гласът им ме заливаше, а присъствието им простираше топлина върху раменете ми, а после за дълго населяваше скута ми. Знаех, че мога да ги направя щастливи, но те не търсеха щастие. То беше несъвместимо с героическите им амбиции за себе си. Защото героите обикновено са тъжни самотници, обградени от другари по съдба и предатели, а жените са емоция без присъствие.

И какво да правим тогава ние със силното женско присъствие. Поне малко да си падах по жени, а то даже женско порно ми е неинтересно.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти