За по-вълнуващ секс, започнете още под душа!

За по-вълнуващ секс, започнете още под душа!
Снимка: Thinkstock

Секс експертът Мериън Брендън - автор на бестселъра Monogamy: The Untold Story, съветва двойките - независимо семейни или не - по-често да се отдават на оралните ласки.

С годините половият живот на двойките става все по-рутинен, а оралният секс направо изчезва от сексуалното меню.

Един от главите компоненти на проблема е мързелът, разяснява специалистът.

Отсъствието на оралния секс може да онагледява и друг разпространен проблем: двойките просто искат да се движат към крайния резултат - оргазма. Т.е.в дадения случай се стремим да стигне до целта колкото се може по-бързо и ако нашата цел е да получим оргазъм по време на сношението, ние ще се стреми към него, оставайки настрани някои неща, казва Брендън.

"Не ви призовавам да променяте вашият полов акт. Щом ви е удобен сексът без прелюдия, продължавайте", насърчава последователите си тя. Но все пак предлага два пъти в месеца да пренебрегнете половия акт и да го смените с орално общуване.

Така ще сведете до нулата стремежа по-бързо "да минете към главното блюдо", обещава ползите от промяната сексологът. "Оргазмът в този случай не е главното. Той е главното за вас по време на сношението, а тук на преден план изплуват ласките, които пренебрегваме по време на половия акт", казва тя. 

Мериън Брендън дава и още идеи. Тя препоръчва подобни вечери да започнете под душа. "Така двамата ще се почувствате чисти и свежи“, заключава сексологът, която има 20-годишна практика на индивидуална и семейна психотерапия.

За още полезни и практични статии харесайте страницата ни във Facebook ТУК.

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Edna пита

За какво най-много се вълнувате през есента?