За перфектно кафе: използвайте френска преса

За перфектно кафе: използвайте френска преса
Снимка: Starbucks

Starbucks България изненада своите фенове с дегустация на уникални сортове кафе от Азия, Африка и Южна Америка, приготвени с френска преса. Събитието се проведе в най-новия обект на веригата в София на ул. Съборна 1 и събра многобройни почитатели на компанията и на ароматната напитка.

 “Знаем, че българите харесват качественото кафе, което им предлагаме. Затова решихме да им подарим неповторимо изживяване с уникални сортове от трите световни лидери в производството – Азия, Африка и Южна Америка. Щастливи сме, че бяхме домакини на това събитие именно в кафенето на ул. Съборна в София. Най-хубавото е, че това кафе е достъпно и пакетирано в нашите обекти и клиентите могат да му се насладят и вкъщи“ – сподели Васил Николов, управител на Starbucks Съборна.

По време на дегустацията почитателите на Starbucks имаха възможност да опитат общо три сорта кафе и да научат повече за техните характеристики. Veranda идва чак от Латинска Америка и представлява светло изпечено леко кафе с жива киселинност. Ethiopia е средно изпечено кафе от Африка със средна плътност и киселинност, нотки на какао и цитрусови плодове. Азиатската Sumatra се приготвя чрез тъмно изпичане и притежава плътност и билкови нотки. И трите вида кафе бяха приготвени с френска преса, която подчертава техните богатите аромати и етерични масла.

„Френската преса е чудесен метод за приготвяне на кафе. С нея всеки любител на кафето се превръща в професионален бариста. С пресата се работи много бързо, лесно и удобно. Тя ви позволява да добавите и мляко. Освен това е компактна и лесно преносима, което означава, че можете да се насладите на любимата напитка навсякъде“ – заяви Теодора Байрактарова – заместник-управител на Starbucks Съборна.

В рамките на събитието феновете на Starbucks се включиха и в състезание за приготвяне на кафе с френска преса, а победителят спечели овациите на публиката и отнесе пресата у дома.

От Starbucks обещават в следващите месеци да организрат за своите почитатели още дегустации с други сортове кафе и методи на приготвяне.

Американската верига за кафе Starbucks стартира през 1971 г. в Сиатъл с продажба на кафе, чай и подправки. Днес компанията притежава 23 000 локации в повече от 70 държави. В България обектите са общо 6 – пет в София и един в Бургас.

Целта на Starbucks е да предлага кафе с най-високите стандарти за качество, с етично закупуване и отговорни практики за отглеждане. Експертите на компанията пътуват до фермите в Латинска Америка, Африка и Азия, за да изберат най-добрите зърна кафе от вида Арабика, и подчертават техните богати вкусове и аромати чрез специалното изпичане – Starbucks Roast.

Обектите на веригата са любимо място между работата и дома и дават възможност за приятелски и семейни срещи, бизнес или усамотен момент с книга.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти