За какъв мъж да се омъжа?

За какъв мъж да се омъжа?
Снимка: Личен архив

Наталия Кобилкина

Когато бях малка, имаше една много известна песен и в нея се пееше: "важно e той да не пие, да не пуши, да подарява цветя, да нарича тъщата майка, да я кани на танци..." и т.н.

Това, което забелязвам в нашето общество е, че жените сме много изискващи към мъжете. Ние непрекъснато нещо искаме и все не сме доволни. Освен това, никой не иска да бъде омъжен за реално равностоен партньор… обикновено ние искаме партньор, който е по-добър от нас. Говоря метафорично - искаме да купуваме Prada на цената на Zara.

Смея да твърдя, че колкото повече изисквания има Edna жена и колкото по-привлекателен принц тя търси, толкова повече се отдалечава от щастливите отношения.

Правиха проучване какви двойки наистина могат да се нарекат щастливи и се оказа, че това са хора, които са приели факта, че те са "прости", т.е. не искат да бъдат специални. Колкото сме по-специални, толкова по-специална връзка трябва да имаме и разбира се - тогава тя става трудна.

Една голяма крачка към щастливите отношения е да приемеш своята простота. Да приемем факта, че сме просто човешки същества. Ние сме просто мъже или просто жени. И когато го осъзнаеш, забележи за какво копнее твоята душа и твоето сърце. На нашата душа не й трябват брилянти или къща в Южна Франция. Тя копнее за радост!

Първият много важен критерий – за кого трябва да се омъжиш това е човек, който, поглеждайки го, изпитваш радост. Дори и ако той не прави нищо. Самият факт, че го има, те кара да изпитваш радост. Моля ви, не влизайте във връзки, ако не изпитвате радост. Ако ние стъпваме в брак от чувство на страх или от нужда на сигурност, тези страхове и нужди ще се увеличат все повече във вашата връзка.

Второ, за да се получи семейство, трябва да има напрежение между двама ви (в добрия смисъл на тази думата) и затова трябва да има полярност. Избирай човек, който притежава напълно различни качества от твоите, НО с когото имате общи ценности. Това е много важно! Без тези неща нищо няма да се получи!

Трето, често ние привличаме партньор, който може да ни помогне да излекуваме нашите травми. Ние носим тези травми от своето детство. Например, травмата на отхвърленото дете или че не заслужаваш нещо. За да се изправим срещу тези травми, Вселената ни праща партньори, които са подобни като отношение на нашите родители. Но докато сме били малки, ние не сме имали избор и не сме могли да ги излекуваме. Точно затова го правим сега с настоящия си партньор. Така че, ако усещаш, че той те засяга и прави неща, подобни на това, което са правили твоите родители, значи ти си намерила правилния човек.

Четвърто, също много важно правило – провери неговото семейство. Преди години това е била задължителна първа стъпка – проверка на семейството. Според мен, това е била много добра традиция. Преди да влезеш в сериозни отношения, виж откъде произлиза той. Какви са отношенията между неговите родители, какви тайни има скрити в това семейство. Това не означава, че ако ти разбереш, че в неговото семейство всички са алкохолици, трябва веднага да бягаш, но рискът той да стане алкохолик е много висок. Едва, когато разбереш цялата информация, можеш да вземеш решение. Но е важно да си наясно с нещата и да не се изненадаш, ако това се случи. Ние почти винаги повтаряме моделите, които са заложени в нашето семейство.

Пето - питай себе си би ли искала да имаш дете от него? С подобна визия и качества, също като него? Как би се почувствала, ако разбереш, че чакаш бебе от него? Това е въпрос, на който обикновено ние не можем да излъжем самите себе си, защото за всяка нормална жена, с непотискани майчински инстинкти, темата за децата е свещена. Ако отговорът ти е "да, искам да имам дете от него", ти си на правилния път. Ако е "не" - спри и си дай време да осъзнаеш какво се случва в теб.

Шесто - не бързайте. Често от нашите страхове, несигурност, неувереност ние вървим твърде бързо в една връзка. От страх, че ако не му дам секс или не направя нещо специално, той ще избяга. Ако усещаш, че имаш нужда от повече време, за да го опознаеш и да му се довериш – кажи му го честно.

Например – "аз много те харесвам и имам привличане към теб, но на мен ми трябва време и те моля да ме изчакаш". И ако ти наистина си интересна за него като човек, душа, жена, а не само като една вагина – той ще ти даде времето, което ти е нужно. Ако не – тогава ти много навреме ще разбереш, че не сте един за друг.

И последно: няма неправилни връзки или отношения. Независимо какъв избор правиш – точно това е правилният избор за теб. Точно от това твоята душа и личност се нуждаят. Просто приемай с благодарност и доверие към Вселената всичко, което се случва с теб. Ти си предизвикала тези мъже в своя живот – научи се да бъдеш осъзната за този факт!

Пожелавам на нашата планета да има все повече семейства, които се женят по любов и радост!

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти