За брадите, космите, мъжете, жените и други демони

За брадите, космите, мъжете, жените и други демони
Снимка: Thinkstock

Лилия Огнянова

Прочетох наскоро при колегите от другите медии за „новата мода“ – лъмбърсексуалният мъж.

Той вече бил изключително популярен и измествал метросексуалния от първите места в желанията и еротичните фантазии на жените.

Нека обаче първо изясним понятията – лъмбърсексуалният господин се среща в големите градове (тук се има предвид Ню Йорк, а не Пловдив), занимава се с изключително интелектуална и разбира се, високо платена работа. Той е я програмист-факир, я артистичен дизайнер, я нещо между двете.

Това, с което най-силно се отличава е, че сериозната, интелектуална професия (като за голям град, нали) се крие зад волно отгледана брада, обилни косми по гърдите, буйна коса, груби обувки, изтъркани панталони, карирана риза... На кратко – представете си дървосекач, който е заменил брадвата с макбук.

„Новият“ мъж не се маже с мехлемчета и кремчета, не се старае да е гладко избръснат и зализан на една страна, както и да е с по-гладки крака от приятелката си. По всичко личи, че той е просто нормален...

Наболите мустаци и косматите ръце могат да са проблем единствено за жените, не и за партньорите им.

Защото ако сме искали ние, като дами и нежни половинки, да си лягаме вечер до нещо друго нежно и добре поддържано, щяхме да предпочетем собствения си пол wink

Отделен е въпросът, че не може нещо, което трябва да се приема като напълно нормално – мъж с брада, дънки и надеждни обувки за зимата, да бъде определяно гръмко за явление, нова мода, тенденция и т.н.

Що се отнася до метросексуалния мъж, той много сериозно обърка представите за мъже, жени и всичко между тях.

Няма нищо похвално в това някой, без значение от кой пол, да се вманиачава и обсебва от външния си вид. Както прекалено „нагласените“ (гримирани, фризирани и изглеждащи тотално изкуствени) жени не се харесват, така и префинените мъже не предизвикват правилните реакции в истинските дами.

Като кратко обобщение мога да спомена само, че истинският мъж е едно прекрасно митично създание, което е умело използвано от жените, за да си плашат мъжете. Същото важи и с перфектната жена.

Къпете се редовно, сменяйте всяка вечер чорапите, тениските и бельото, използвайте дезодорант, евентуално и парфюм и най-вече – бъдете галантни към дамите.

Да отвориш врата, да направиш комплимент (без да си личи, че отчаяно искаш да опознаеш дамата в библейския смисъл на думата) са един такива мили неща, които ние – жените, винаги ще оценим. Те са по-важни от това коя марка са ти дънките и колко гел имаш по косата.

А ако някоя не го разбира и оценява, означава, че няма смисъл да се губи време с нея.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти