Възрастта не намалява желанието за секс

Възрастта не намалява желанието за секс
Снимка: netinfo

Потребността от секс се увеличава с годините, показва изследване на екип от калифорнийски учени под ръководството на д-р Сюзън Тромптър.

Проучването се е провело сред 806 жени, които са разказвали за половия си живот, пише в. "Дейли мейл". Британското пък издание се позовава на специализираното сп. "Америкън джърнъл ъф медсин" (American Journal of Medicine).

Средната възраст на участничките била 67 години, като е имало жени на 40 и на 80 години. Половината от участничките са имали полови контакти през последния месец. 83 процента от най-младите жени са попаднали в групата на сексуално активните.

От групата на най-възрастните в тази категория попаднали цели 13 процента от участничките. И макар половите им контакти да били разредени, възрастните жени признавали за значителна удолетвореност от сексуалния си живот.

Около 47% от възрастните жени споделили, че са "много доволни", независимо от това дали е имало истински полов контакт. Задоволството е било породено и от други форми на физическа близост.

Докато при най-младите в тази категория попадали 25 процента от участничките. Екипът е направил извода, че възрастните участнички в изследването са изпитвали същото удолетворение от оргазъма каквото и по-младите участнички.

Като цяло пък удолетвореността от секса нараства или най-малкото не намалява с възрастта.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти