Все повече партньори спят поотделно

Всеки да се спасява поединично
Снимка: Thinkstock

Хъркане, безсъние, безпокойство, четене в леглото са само малка част от нещата, които карат все повече обвързани мъже и жени да спят в различни легла и дори стаи, се казва в ново европейско проучване.

Така например всяка шеста двойка във Великобритания спи в различни легла, макар и не всяка нощ, разкриват социологическите данни. И докато първоначално съпрузите решават да разделят леглата, а понякога и стаите, за да скрепят брака си, с течение на времето това започва да оказва отрицателно въздействие върху техните отношения.

Анкетираните мъже и жени признават, че започват да се чувстват по-отдалечени емоционално от партньора, а последствията върху сексуалния живот са още по-тревожни.

Отделните спални най-често се обясняват с различните навици на партньорите преди лягане. 86% признават, че спят по-добре, когато се отделят от партньора си.

В изследването участват 2010 мъже и жени над 18 години, които живеят под един покрив. Резултатите сочат, че колкото по-дълга е връзката, толкова по-често партньорите търсят уединение и искат да поспят сами. 51% от тях казват, че това е породило хладнина в отношенията с половинката им. 42 на сто пък коментират, че разделянето на леглата е повлияло негативно върху секса с човека до тях.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти